Raport IJ: unii condamnati au beneficiat de reduceri ale pedepselor cu articole de cateva pagini publicate in diverse reviste

Raportul Inspecţiei Judiciare (IJ) privind cărţile scrise de deţinuţi, care a fost adoptat joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), arată că unii condamnaţi au beneficiat de reduceri ale pedepselor după ce au elaborat lucrări despre care s-a constatat că erau de fapt articole de cateva pagini publicate in diverse reviste, transmite Agerpres. Potrivit raportului, un condamnat de la Penitenciarul Colibaşi a elaborat lucrarea "Descoperire, pregătire şi formare a arbitrilor in fotbal", care este de fapt un articol de zece pagini publicat in revista 'Sport şi societate", iar lucrarea "Managerii şi managementul resurselor umane in fotbal" este tot un articol, publicat in revista 'Ecoforum", pentru fiecare dintre ele comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului acordand cate 30 de zile considerate ca executate.

acum 88 luni (22 Jan 2016)

Raportul Inspecţiei Judiciare (IJ) privind cărţile scrise de deţinuţi, care a fost adoptat joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), arată că unii condamnaţi au beneficiat de reduceri ale pedepselor după ce au elaborat lucrări despre care s-a constatat că erau de fapt articole de cateva pagini publicate in diverse reviste, transmite Agerpres.

In raportul IJ sunt identificate o serie de vulnerabilităţi referitoare la această temă, una dintre ele privind imposibilitatea cuantificării, in actuala reglementare, a efortului intelectual al persoanelor private de libertate in elaborarea lucrărilor ştiinţifice, in mod diferenţiat, in funcţie de tipul şi complexitatea lucrării elaborate, precum şi de contribuţia acestora.

Astfel, legea acordă in mod generic un număr de 30 de zile executate din pedeapsă, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate, indiferent de efortul intelectual depus de către autori, concretizat in lucrări ştiinţifice publicate.

In context, IJ face trimitere la mai multe cazuri de la penitenciarele Colibaşi şi Codlea, unde persoane private de libertate au beneficiat de reducerea pedepsei după ce au publicat articole de cateva pagini in unele reviste.

Potrivit raportului, un condamnat de la Penitenciarul Colibaşi a elaborat lucrarea "Descoperire, pregătire şi formare a arbitrilor in fotbal", care este de fapt un articol de zece pagini publicat in revista 'Sport şi societate", iar lucrarea "Managerii şi managementul resurselor umane in fotbal" este tot un articol, publicat in revista 'Ecoforum", pentru fiecare dintre ele comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului acordand cate 30 de zile considerate ca executate.

In ambele situaţii, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului a acordat c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro