Raport Freedom House: Democratia e la cel mai slab nivel din ultimii 25 de ani

Raport Freedom House: Democratia e la cel mai slab nivel din ultimii 25 de ani

Potrivit Freedom House, in raportul "Discarding Democracy: A Return to the Iron Fist", anul 2014 a fost marcat de o explozie a violetei teroriste, de tactici brutale folosite de autocrati si de invazia Rusiei in estul Ucrainei. Raport Freedom House - Ungaria a pierdut din libertati Ungaria e mentionata deoarece a pierdut o parte din libertatile de panaa acum, din cauza partidului aflat la guvernare, FIdesz.

acum 92 luni (6 Feb 2015)

Potrivit Freedom House, in raportul "Discarding Democracy: A Return to the Iron Fist", anul 2014 a fost marcat de o explozie a violetei teroriste, de tactici brutale folosite de autocrati si de invazia Rusiei in estul Ucrainei.

Democratia este in cel mai prost moment din ultimii 25 de ani. De doua ori mai multe tari au suferit decline in starea libertatilor individuale, iar unele tari democratice au suferit atacuri la adresa statului de drept.

Acest model se pastreaza la nivelul intregii lumi, cu o crestere masiva in Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Eurasia, Europa si America. Singura tara care a primit statutul de tara libera si democratica, dupa ce a fost sub o dictatura, este Tunisia. Este prima tara araba care a primit acest statut de la finalul razboiului civil din Liban, acum 40 de ani.

O multime de puteri regionale sau mondiale au avut un an negru. Rusia, Venezuela, Egipt, Turcia, Thailanda, Nigeria, Kenia si Azerbadjan sunt mentionate de Freedom House. Raport Freedom House - autocratiile nu mai respecta statutul international

Daca in ultimii ani, autocratiile au respectat cat de cat prevederile internationale, in ultima vreme acest lucru nu se mai respecta.

Presedintele Putin a amenintat activistii pentru drepturile omului, a denuntat comunitatea LGBT, a confundat propaganda cu jurnalismul legitim si a dus la o scadere a drepturilor individuale in Rusia.

Raportul Freedom House 2015 Raport Freedom House - Egipt, Turcia si China primesc mentiuni exceptionale

In Egipt, presedintele Abdel Fattah el-Sisis a dus tara inapoi fata de ceea ce se promitea dupa Primavara Araba. Curtea de Justitie din Egipt a condamnat la moarte 1.300 de detinuti politici. In plus, fostul presedinte Hosni Mubarak a scapat de acuzatiile de dupa revolutia din Egipt. De asemenea, controlul asupra internetului s-a intetit si s-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro