Rapoarte secrete despre doi indragostiti | Istoriile lui Alex. Stefanescu

Rapoarte secrete despre doi indragostiti | Istoriile lui Alex. Stefanescu

Ma numar printre primii cititori ai unui roman de dragoste, "Inele de hartie", care inca nu s-a tiparit si, prin urmare, nu se afla in librarii. In 43 de capitole scurte si un epilog, el povesteste la persoana I cum, pe vremea cand era student la Bucuresti (1965−1970) , s-a indragostit de o italianca, Ariella, venita in Romania la un congres de lingvistica.

acum 54 luni (15 Apr 2016)

Ma numar printre primii cititori ai unui roman de dragoste, "Inele de hartie", care inca nu s-a tiparit si, prin urmare, nu se afla in librarii.

Este un roman original, amestec de love story si thriller politic. Autorul, Teodor Flonta, un roman stabilit cu sotia si cei doi baieti ai lui in Tasmania (insula in sudul Australiei), mi l-a trimis ca attachment la un e-mail. In 43 de capitole scurte si un epilog, el povesteste la persoana I cum, pe vremea cand era student la Bucuresti (1965−1970) , s-a indragostit de o italianca, Ariella, venita in Romania la un congres de lingvistica.

FOTO: Teodor Flonta

Totul pare simplu si frumos, dar autorul ne aminteste ca Romania era in acei ani o tara comunista, care nu permitea cetatenilor ei sa aiba relatii cu strainii. In "Inele de hartie" barbatul si femeia nu sunt lasati sa se casatoreasca din motive politice! Dictatura comunista isi sechestreaza cetatenii intre granitele tarii (transformata, cum s-a mai spus, intr-o inchisoare mai mare) si nu le da voie sa comunice cu cetatenii din Vest (probabil, ca sa nu aiba un termen de comparatie).

+Pe Klaus Iohannis il doare la Spielhosen de poporul roman, de eroii si de ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro