Raluca Pruna, despre numirea procurorului general: Trebuie sa fie "Alba ca Zapada", un reper moral in societate

Raluca Pruna, despre numirea procurorului general: Trebuie sa fie

Intrebata daca acest mod de aparare e suficient, ministrul Justitiei a precizat ca ar fi suficient - "CSM e forul in care sunt magistrati alesi, desemnati de colegii lor si care are competente de aparare a reputatiei magistratului". "Au fost primite sanctiuni, despagubiri primite de magistrati curajosi care au avut curajul sa mearga in instanta si sa le ceara pentru prejudiciul de imagine adus.

acum 93 luni (20 Feb 2016)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, sustine ca desi s-a dat publicitaii procedura pentru desemnarea acestuia, "e prematur sa primim o propunere". Intrebata daca exista o persoana ce ar putea fi desemnata, aceasta a recunoscut ca "propunerea procurorului general se face de Ministrul Justitiei si numirea se face de presedinte. Cred ca intr-o asemenea functie prima calitate inainte de profesionalism trebuie sa fie integritatea. Magistratul chemat sa judece, procurorul care urmareste penal o persoana trebuie sa fie Alba ca Zapada. Declaratiile au fost facute intr-un interviu pentru Stirile B1 TV,

"Cand exista o mica suspiciune asupra reputatiei, demisia"

"Cerinta de integritate nu e ceva ce are caracter inovator in Romania. De altfel, a subliniat ca in unele societati asezate, cand exista o mica suspiciune asupra reputatiei, inseamna fie o demisie, fie o reticenta in a candida.

Despre cazul Cameliei Bogdan

Raluca Pruna a vorbit si despre judecatoarea Camelia Bogdan care solicita CSM sa ii apere reputatia profesionala in contextul denigrarii de catre Antena 3. Intrebata daca acest mod de aparare e suficient, ministrul Justitiei a precizat ca ar fi suficient - "CSM e forul in care sunt magistrati alesi, desemnati de colegii lor si care are competente de aparare a reputatiei magistratului".

"Au fost primite sanctiuni, despagubiri primite de magistrati curajosi care au avut curajul sa mearga in instanta si sa le ceara pentru prejudiciul de imagine adus.

Totodata, a adus in discutie si faptul ca in 2015 au fost de doua ori mai multe cazuri in care reputatia magistratilor a fost solicitata pentru a se apara de CSM.

"Ar trebuie sa fie un semnal de alarma", a subliniat Pruna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro