Raluca Pruna: Cetatenii romani care traiesc in cupluri fara a fi casatoriti au nevoie de protectie

Raluca Pruna: Cetatenii romani care traiesc in cupluri fara a fi casatoriti au nevoie de protectie

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, la o discutie cu cetatenii, initiata de ministerul Dialogului, ca exista cetateni romani care traiesc in cupluri heterosexuale sau in cupluri de persoane de acelasi sex fara a fi casatoriti si ca aceste persoane au nevoie de o protectie de la lege.

acum 52 luni (2 Aug 2016)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, la o discutie cu cetatenii, initiata de ministerul Dialogului, ca exista cetateni romani care traiesc in cupluri heterosexuale sau in cupluri de persoane de acelasi sex fara a fi casatoriti si ca aceste persoane au nevoie de o protectie de la lege. Pruna a raspuns astfel unei intrebari privind proiectul de reviziuire a Constitutiei in sensul definirii familiei drept casatoria intre un barbat si o femeie, dar si recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate.

"Eu, ca ministru, am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor, si am spus atunci ca, in opinia mea, Romania nu trebuie sa se individualizeze, sa se singularizeze pe scena europeana in aceasta materie. As aminti faptul ca exista numeroase state in care s-a recunoscut, de exemplu, parteneriatul civil intre persoane de sexe diferite, ceea ce nu este cazul inca in legislatia romaneasca, dar si pentru persoanele de acelasi sex", a declarat ministrul.

"Eu, ca ministru, am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor, si am spus atunci ca, in opinia mea, Romania nu trebuie sa se individualizeze, sa se singularizeze pe scena europeana in aceasta materie. As aminti faptul ca exista numeroase state in care s-a recunoscut, de exemplu, parteneriatul civil intre persoane de sexe diferite, ceea ce nu este cazul inca in legislatia romaneasca, dar si pentru persoanele de acelasi sex", a afirmat Pruna. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro