Raiul din Baragan. Ciornuleasa, locul preferat de vanatoare al fostului dictator Ceausescu

Raiul din Baragan. Ciornuleasa, locul preferat de vanatoare al fostului dictator Ceausescu

Aici, printre arbori seculari, precum stejarul brumariu si frasinul pufos, cu varste de peste 130 de ani, zeci de specii de pasari si animale nimereau in bataia pustii fostului "conducator iubit". " Varietatea speciilor de vegetatie arborescenta si fondul cinegetic esential de aici, cu iepuri, mistreti, caprioare, fazani, fac din padurea Ciornuleasa un tip de padure si o rezervatie unica", spun reprezentantii Ocolului Silvic Mitreni.

acum 63 luni (21 Jun 2015)

Aici, printre arbori seculari, precum stejarul brumariu si frasinul pufos, cu varste de peste 130 de ani, zeci de specii de pasari si animale nimereau in bataia pustii fostului "conducator iubit". La fel a fost si partida de vanatoare care a facut padurea Ciornuleasa si Calarasiul cunoscute in lume, dupa ce "primul vanator al tarii" a rapus un mistret nemaivazut, acum 37 de ani.

Povestile vanatoresti spun ca mistretul impuscat de Ceausescu era un exemplar exceptional: avea peste 300 de kg.

Record national de neegalat

Doar alte doua trofee l-au depasit pe cel al dictatorului: unul din Bulgaria, celalalt din fosta URSS. Regia Nationala a Padurilor-Romsilva noteaza ca recordul national al Romaniei la coltii de mistret este si astazi cel de 144,00 puncte C.I.C., din februarie 1978. Coltii au fost recoltati in anul 1978, pe terenul de vanatoare Ciornuleasa, din judetul Calarasi, de la porcul secerat de gloantele dictatorului.

Stejari, carpeni si visini turcesti

Rezervatia naturala padurea Ciornuleasa se afla in Baraganul Mostistei, in apropiere de localitatea Mitreni. Aceasta ocroteste o padure de tip sleau de campie, cu numeroase elemente sudice, constituita din stejar, stejar brumariu, carpen, tei, carpinita, frasin pufos, visin turcesc, ulm si alte specii.

" Varietatea speciilor de vegetatie arborescenta si fondul cinegetic esential de aici, cu iepuri, mistreti, caprioare, fazani, fac din padurea Ciornuleasa un tip de padure si o rezervatie unica", spun reprezentantii Ocolului Silvic Mitreni. Pe drumul ce leaga Manastirea de Luica, spre Oltenita, aproximativ 4 kilometri de sosea trec prin padure. Padurea este foarte deasa, coronamentul copacilor de pe o parte si alta a drumului unindu-se in cele mai multe locuri pentru a crea senzatia de tunel.

Vara cand se intuneca tarziu, soferii aleg nestingheriti acest dr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro