Rafuiala intelectualilor dupa atentatele de la Bruxelles: Papahagi si Danilet, acuzati de rasism. "Cretinii care tin lectii de toleranta sa se duca binisor naibii"

Rafuiala intelectualilor dupa atentatele de la Bruxelles: Papahagi si Danilet, acuzati de rasism.

FOTO: Arhiva personala "Imi cer scuze pentru existenta si postarile colegului meu Adrian Papahagi" Papahagi a primit, joi, replica de la unul dintre colegii de catedra de la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Dumitru-Cornel Vilcu (foto jos), unul dintre liderii informali ai societatii civile din Cluj, aflat in primul rand la manifestatii de genul "Uniti salvam" ,protestele la adresa clasei politice sau alte miscari civice. Concluzia lui Vilcu este "pentru formatorii-de-opinie de tip Papahagi, teroristii si refugiatii pot fi si trebuie sa fie pusi in aceeasi oala pentru un motiv de o simplitate zdrobitoare: se vede de la prima privire - dupa cum sunt imbracati, dupa culoarea pielii, dupa directia in care se inchina la rugaciune - ca astia, comparati cu noi, sunt sub-oameni".

acum 64 luni (24 Mar 2016)

Cadru diactic universitar si membru M10, Adrian Papahagi, a scris, marti, pe Facebook un mesaj foarte dur la adresa musulmanilor: "Cat timp se va mai lasa Europa terorizata de acesti barbari? Reactia profesorului universitar a venit si pe fondul faptului ca jumatate din familia sa traieste la Bruxelles, sora, mama si doi nepoti. "Nu avem astazi nimic valoros de preluat din civilizatia islamica. Nu au de exportat decat resentiment si teroare. Carora Occidentul, spalat pe creier de bien-pensisme si droitdelhommisme stangist, le face loc sfios, atrofiindu-si timorat propria identitate. (...) Iar cretinii care imi tin lectii de toleranta si predici despre pacate imaginare ale "ortodoxistilor", sa se duca binisor naibii!", a scris Papahagi. "Nu avem astazi nimic valoros de preluat din civilizatia islamica. Nu au de exportat decat resentiment si teroare. Carora Occidentul, spalat pe creier de bien-pensisme si droitdelhommisme stangist, le face loc sfios, atrofiindu-si timorat propria identitate. FOTO: Arhiva personala "Imi cer scuze pentru existenta si postarile colegului meu Adrian Papahagi" Papahagi a primit, joi, replica de la unul dintre colegii de catedra de la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Dumitru-Cornel Vilcu (foto jos), unul dintre liderii informali ai societatii civile din Cluj, aflat in primul rand la manifestatii de genul "Uniti salvam" ,protestele la adresa clasei politice sau alte miscari civice. Vilcu a posta pe Facebook: "Dragi clujeni si dragi romani, dragi intelectuali si dragi universitari, tin, prin prezenta, sa-mi cer scuze pentru existenta si postarile colegului meu Adrian Papahagi. Am vrut sa va asigur, insa, ca nu gandim si nu ne comportam public, nici pe departe, cu totii asa - ba chiar ca instigarile si enormitatile promovate de domnia-sa sunt necaracteristice, ca sa nu spun ciudate pentru un om educat / civilizat. Activistul a tinut sa precizeze "despre partea cu occidentul crestin care nu datoreaza nimic, dar absolu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro