Rafinaria Lukoil isi reia activitatea, dupa ridicarea sechestrului. Directorul, sub CONTROL JUDICIAR

Rafinaria Lukoil isi reia activitatea, dupa ridicarea sechestrului. Directorul, sub CONTROL JUDICIAR

"In urma audierilor avute in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, Ploiesti, audieri desfasurate in ziua de 06.10.2014, masurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale societatii) dispuse in data de 02-03.10.2014 au fost ridicate, prin urmare Rafinaria Petrotel-Lukoil incepe procedurile de pregatire pentru pornire normala a Instalatiilor tehnologice", se arata intr-un comunicat Petrotel-Lukoil, prezentat de Incont.ro. Mai multe firme de pe platforma Petrotel Lukoil sunt banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul estimat fiind de 230 de milioane de euro.

acum 73 luni (7 Oct 2014)

"In urma audierilor avute in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, Ploiesti, audieri desfasurate in ziua de 06.10.2014, masurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale societatii) dispuse in data de 02-03.10.2014 au fost ridicate, prin urmare Rafinaria Petrotel-Lukoil incepe procedurile de pregatire pentru pornire normala a Instalatiilor tehnologice", se arata intr-un comunicat Petrotel-Lukoil, prezentat de Incont.ro.

Directorul general al SC Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, este urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, acesta fiind pus sub control judiciar de anchetatorii care instrumenteaza dosarul cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat emis, marti, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, in dosarul penal nr. 254/P/2014 se efectueaza cercetari fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de spalare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 milioane euro.

De asemenea, fata de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani si s-a instituit masura preventiva a controlului judiciar.

Mai multe firme de pe platforma Petrotel Lukoil sunt banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul estimat fiind de 230 de milioane de euro.

Anterior, sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil solicitau premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei, spunand ca astfel pot fi platite salariile celor 2.500 de angajati, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Victor Ponta a insistat luni asupra faptului ca Lukoil are 3.500 de angajati, iar activitatea acesteia este foarte importanta si pentru alte companii din economia romaneasca, aratan... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro