Raed Arafat: "Sansele ca pacientul din Constanta sa aiba Ebola sunt foarte mici"

Raed Arafat:

Este putin probabil ca barbatul sa aiba infectie cu virusul Ebola, in conditiile in care a revenit din Nigeria, tara in care de peste 42 de zile nu s-au mai inregistrat noi imbolnaviri cu acest virus", a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

acum 67 luni (30 Oct 2014)

"Pacientul va fi preluat cu o masina special echipata pentru astfel de cazuri. Este putin probabil ca barbatul sa aiba infectie cu virusul Ebola, in conditiile in care a revenit din Nigeria, tara in care de peste 42 de zile nu s-au mai inregistrat noi imbolnaviri cu acest virus", a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

Potrivit acestuia, nici simptomatologia pacientului nu este specifica virusului Ebola, dar investigatiile la care vor fi stabilite in cursul acestei seri vor arata cu exactitate care este patologia de care sufera barbatul.

Barbatul a lucrat pe un vas in Nigeria

Barbatul de 60 de ani din Constanta s-a intors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Bals, a precizat ca barbatul are febra mare si nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanta, de unde a fost trimis la "Matei Bals". Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola", a spus Streinu-Cercel, citat de Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro