Radu Paraschivescu: "Astept sa crapi", noua sa carte. Cititi un fragment exclusiv

Radu Paraschivescu:

Joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei intalniri cu scriitorul Radu Paraschivescu si noua sa carte, "Astept sa crapi (de astazi, in prime-time)", un volum de cinci povestiri comice despre viata in Romania de dupa admiterea in Uniunea Europeana. Va prezentam un fragment in exclusivitate din noul volum al lui Radu Paraschivescu (copyright Editura Humanitas): "Intre timp, creierele luminate de la Hermes TV se stransera circumvolutiune langa circumvolutiune si se dedara unei sesiuni de brainstorming in care avura de rezolvat doua probleme: prin ce produs sa raspunda emisiunii de la Parabola si cum sa se numeasca?

acum 88 luni (2 Nov 2016)

Joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei intalniri cu scriitorul Radu Paraschivescu si noua sa carte, "Astept sa crapi (de astazi, in prime-time)", un volum de cinci povestiri comice despre viata in Romania de dupa admiterea in Uniunea Europeana.

Radu Paraschivescu va citi in premiera din aceasta acida si savuroasa cronica a Romaniei de acum, cu slabiciunile, primejdiile si lucrurile ei bune. Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prealabile prin Eventbook.

Va prezentam un fragment in exclusivitate din noul volum al lui Radu Paraschivescu (copyright Editura Humanitas):

"Intre timp, creierele luminate de la Hermes TV se stransera circumvolutiune langa circumvolutiune si se dedara unei sesiuni de brainstorming in care avura de rezolvat doua probleme: prin ce produs sa raspunda emisiunii de la Parabola si cum sa se numeasca? Stiind ca nimeni altul ca moartea se vindea acum ca telemeaua pe vremuri, Horia Mancas propuse o emisiune in care sa se transmita - daca se putea, in direct, daca nu, inregistrat la o ora de maxima audienta - inmormantari ale V.I.P.-urilor din batatura nationala. Nu, doar slujba de bagare in pamant. Cu bocitoare, cu lacrimi, cu microfonul varat sub nasul preotului si cu interviuri in buza gropii, luate altor V.I.P.-uri care fusesera in relatii amicale sau tandre cu raposatul.

-- Ati vazut ce-a fost prin ziare cand s-a dus Dolanescu?

-- Pai si asta-i V.I.P.?

-- Pentru unii e.

-- Nt, nu prea, i se raspunse pe mai multe voci. Trebuie sa ne luam publicul inapoi de la Parabola. Dupa ce se stabili, nu intru totul democratic, profilul produsului, se trecu la a doua chestiune: cum sa se numeasca emisiunea? Horia Mancas astepta solutii cu impact, dar in locul lor primi, cel putin la inceput, sugestii de nefolosit.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro