Radu Mazare vrea sa iasa din Beciul Domnesc. Judecatorii discuta joi cererea primarului

Radu Mazare vrea sa iasa din Beciul Domnesc. Judecatorii discuta joi cererea primarului

Din sumele de bani primite necuvenit de firma deputatului de la Primaria Constanta, peste 7 milioane de euro au fost transferati sub forma unor contracte de publicitate incheiate cu societatea Soti Cable Neptun, societate controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Sorin Strutinsky.Spagile, mascate prin contracte fictive cu televiziunea Soti Neptun Procurorii au cerut firmei Polaris M Holding SRL, dar si Soti Cable Neptun, sa depuna la dosar ceea ce s-a prestat in baza contractelor de publicitate. "Astfel, a aratat ca acest post de televiziune are o audienta de 0,1 % share si 0,0 puncte rating, intrucat are o audienta atat de mica ca nu poate fi masurata, la aceste valori situandu-se audienta celui mai mare post de televiziune din Constanta care incaseaza un tarif de 1 milion de euro pentru cinci stiri difuzate in jurnal", se arata in referat.Radu Mazare, cercetat si pentru ca ar fi primit 175.000 de euro de la om de afaceri Primarul Radu Mazare este cercetat de DNA in mai multe dosare.

acum 103 luni (7 May 2015)

Judecatorii Inaltei Curti au decis, pe 29 aprilie, ca exista suficiente motive pentru care edilul constantean sa petreaca inca 30 de zile in spatele gratiilor. Asta dupa ce a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si castigarea unor licitatii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky. Edilul Constantei, turnat la DNA de Arpad PaszkanyOmul de afaceri Arpad Paszkany le-ar fi spus procurorilor ca Radu Mazare ceruse mita un milion de euro pentru a elibera rapid un certificat de urbanism.

In referatul procurorilor, se arata cum a luat Radu Mazare o spaga de un milion de euro de la reprezentantii societatii Tripont Invest SRL, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unui proiect imobiliar de tip mall, pe care aceasta societate intentiona sa il dezvolte in Constanta.

In discutiile telefonice interceptate de procurori, Arpad Paszkany, unul dintre investitorii mall-ului, se referea la Radu Mazare cu numele conspirativ de "Fasole": "Arpad Paszkany: La cine, la cine te referi ca abordat direct? "Este adevarat ca Ciorca Vasile Florin mi-a transmis ca, pentru obtinerea la timp a autorizatiilor, avizelor si a altor documente emise de Primaria Constanta, trebuie sa incheiem un contract de publicitate cu firma Neptun TV, in valoare de 1 milion de euro. (...) Cred ca, daca nu ar fi fost incheiat acest contract de publicitate, ar fi putut fi probleme cu emiterea autorizatiilor, avizelor, certificatelor de constructie de catre Primaria Constanta, spre exemplu prin intarzierea emiterii lor", a spus omul de afaceri Arpad Paszkany despre mita pentru Radu Mazare, conform motivarii magistratilor. "Arhitectul-sef de la Primaria Constanta, Toma Ionut, a facut declaratii despre existenta acestor mite care erau pretinse atat de catre functionarii mici, cat si de catre functionarii de rang inalt", subliniaza magist... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro