Radu Mazare, infrant de elevi. O lectie in 11 pasi data de juniorii democratiei

Radu Mazare, infrant de elevi. O lectie in 11 pasi data de juniorii democratiei

Asociatia Elevilor din Constanta anunta ca "va ramane vigilenta la orice incalcare a legii a oricarei autoritati din municipiul Constanta sau la nivel national si va fi in continuare un reprezentant legitim al intereselor elevilor constanteni". Elevi si studenti din Constanta la protest Foto Asociatia Elevilor din Constanta Adolescentii, toti sub varsta majoratului, promit ca vor tine la respectarea drepturilor elevilor si vor forta autoritatile sa ii recunoasca drept parteneri de dialog si decizie. Actiunile pe care noi le-am desfasurat pentru a apara dreptul elevilor la reducere la transportul local in comun sunt firesti si ne-am bucura daca mai multi cetateni ar lua atitudine la abuzurile autoritatilor", declara Andrei Eduard Burghelia, liderul Asociatiei Elevilor din Constanta.

acum 110 luni (15 Feb 2015)

Administratia Mazare a acceptat vineri subventionarea cu 50% a transportului in comun pentru elevi. Consiliul Local Constanta a adoptat o hotarare prin care toti elevii care invata in municipiul Constanta beneficiaza de 50% reducere la transportul local in comun. De asemenea, elevii orfani vor beneficia de gratuitate, conform legii.

Victoria se datoreaza actiunilor intreprinse de Asociatia Elevilor din Constanta, care pornise lupta impotriva municipalitatii impreuna cu studentii de la Liga Universitatii Maritime Constanta.

Radu Mazare a tinut sa spuna ca decizia de subventionare nu i se pare corecta, dar si-a dat acordul pentru ca aceasta a fost vointa elevilor. Primarul a fost reclamat penal la DNA de Asociatia Elevilor din Constanta pentru refuzul de a acorda subventia. Iata care au fost etapele prin care elevii constanteni au izbutit sa-si castige un drept negat timp de 10 ani:

1.Primavara anului 2013 - Problema este semnalata presei si adusa in atentia opiniei publice prin intermediul mass-media. 17 iunie 2013 - Un reprezentant al elevilor participa la sedinta de Consiliu local. 13 noiembrie 2013 - Este organizat un protest pentru finantarea educatiei, impreuna cu Liga Studentilor din UMC; 9 ianuarie 2014 - Conferinta de presa impreuna cu Liga Studentilor din UMC. 3 februarie 2014 - Participarea la sedinta de Consiliu Local unde AEC a sustinut respectarea legii; Primavara 2014 - Depunerea unei plangeri penale la Directia Nationala Anticoruptie pentru abuz in serviciu in sarcina primarului Radu Mazare; Mai 2014 - Demararea unei petitii pentru respectarea legii catre Primaria Municipiului Constanta; Ianuarie 2013 - Depunerea unei noi plangeri penale la DNA pentru abuz in serviciu in sarcina primarului Radu Mazare; 9 februarie 2015 - Reprezentantii AEC s-au intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei la sediul institutiei centrale pentru a discuta refuzul autoritatii locale de a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro