Radu Mazare, greu de extradat din Madagascar

Radu Mazare, greu de extradat din Madagascar

Conditii pentru a obtine cartea de rezidenta - obtinerea vizei tranformabile (investitor) - documente de identitate - cazier - scrisoare de intentie - taxe: 3.000 dolari (sursa: www.madagascar.ro) Procedura de durata In ceea ce priveste extradarea in Romania, daca judecatorii vor accepta sa il dea in urmarire internationala, procedurile ar putea fi de durata: tara noastra nu are un acord de cooperare incheiat cu Madagascar, asa ca o astfel de cerere ar putea fi acceptata doar in baza unei intelegeri punctuale.

acum 78 luni (1 Jan 2018)

Obtinerea azilului politic in Madagascar este greu de obtinut.Legislatia Republicii Madagascar nu reglementeaza in niciun fel notiunea de azil si nici macar statutul de refugiat. Asa ca este clar ca cererea de azil politic pe care fostul primar spune ca o va initia nu are nicio sansa de aprobare, potrivit Digi24.

"Legea nu prevede dispozitii referitoare la acordarea de azil sau statut de refugiat, insa Guvernul acorda protectie refugiatilor. Autoritatile au cooperat cu ONU, dar si cu alte organizatii umanitare pentru a ajuta numarul destul de mic de refugiati care sunt in republica", se arata in Raport Departamentul de Stat al SUA.

Cum poate obtine dreptul de a locui pe insula

In schimb, pentru ca are statut de investitor, Radu Mazare are sanse mari sa obtina dreptul de a locui permanent pe teritoriul statutului din Oceanul Indian, conditiile fiind usor de indeplinit, in timp ce costurile nu depasesc trei mii de dolari.

Conditii pentru a obtine cartea de rezidenta

- obtinerea vizei tranformabile (investitor)

- documente de identitate

- cazier

- scrisoare de intentie

- taxe: 3.000 dolari

(sursa: www.madagascar.ro)

Procedura de durata

In ceea ce priveste extradarea in Romania, daca judecatorii vor accepta sa il dea in urmarire internationala, procedurile ar putea fi de durata: tara noastra nu are un acord de cooperare incheiat cu Madagascar, asa ca o astfel de cerere ar putea fi acceptata doar in baza unei intelegeri punctuale.

Numai in aceasta ipoteza, Radu Mazare ar putea face traseul invers celui urmat la plecare, cand a plecat cu avionul de pe aeroportul de langa Bucuresti pana la Paris.

Condamnarea cu suspendare, cu apel

In luna iulie a acestui an, Radu Mazare a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu sus... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro