Radu Mazare, despre condamnarea la 6 ani de inchisoare: "Ma felicit ca am plecat dintr-o tara in care justitia poate achita si condamna o persoana in acelasi timp"

Radu Mazare, despre condamnarea la 6 ani de inchisoare:

La numai cateva ore dupa condamnarea sa la 6 ani si 6 luni de inchisoare de catre Tribunalul Constanta pentru abuz in serviciu, Radu Mazare a transmis miercuri, 16 mai, o scrisoare din Madagascar in care isi exprima consternarea. Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la 4,6 ani de puscarie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)?

acum 72 luni (16 May 2018)

La numai cateva ore dupa condamnarea sa la 6 ani si 6 luni de inchisoare de catre Tribunalul Constanta pentru abuz in serviciu, Radu Mazare a transmis miercuri, 16 mai, o scrisoare din Madagascar in care isi exprima consternarea.

Totodata, fostul edil al Constantei se felicita pentru decizia luata de a pleca din Romania acolo unde, spune el, justitia poate achita si condamna aceeasi persoana, pentru aceleasi acuzatii in doua dosare diferite.

Va prezentam scrisoarea lui Radu Mazare transmisa din tara unde a solicitat azil politic, Madagascar:

"Astazi am fost condamnat de tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de puscarie cu executare pentru trei infractiuni de abuz in serviciu.

Sunt uluit si consternat de sentinta nedreapta data de judecator.

Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la 4,6 ani de puscarie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeasi acuzatie, acelasi teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita in dosarul numarul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucuresti si alta ma condamna in dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta. Asa cum mi s-a parut halucinant faptul ca DNA mi-a facut 2 dosare cu acelasi subiect, contrazicand principiile de drept, asa mi se pare si acum halucinant sa am 2 sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect!

Dosarul de la Tribunalul Constanta unde am luat aceasta condamnare este public, poate fi consultat oricand, si oricine poate constata ca toti functionarii primariei, consilierii locali si evaluatorii implicati in vanzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vanzarii a fost cea legala, si-au asumat-o, incepand de la adoptarea hotararii de Consili... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro