Radu Mazare a fost audiat marti la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care este acuzat de coruptie: "Ma retrag daca sunt haituit in continuare!"

Radu Mazare a fost audiat marti la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care este acuzat de coruptie:

La iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, Radu Mazare a declarat ca se gandeste sa se retraga daca va fi in continuare "haituit de sistem". In acest dosar, edilul a fost trimis in judecata de DNA pe 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri. De asemenea, au fost trimisi in judecata Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, functionari din Primaria Constanta, precum si Luminita Calatoru si Silvia Stanciu - functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, precum si mandatari, mostenitori ai persoanelor indreptatite - Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese -, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale si interpusii cumparatori de terenuri.

acum 115 luni (18 Nov 2014)

La iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, Radu Mazare a declarat ca se gandeste sa se retraga daca va fi in continuare "haituit de sistem". Decizia de a renunta la mandatul de primar o s-o iau eu singur, si nu adversarii mei politici si nici un cetatean sau doi, sau zece. Este o chestiune personala, a mea, pe care o analizez si la care ma gandesc", a spus Mazare, dupa ce a iesit din sala de judecata.

Legat de protestele in cadrul carora i s-a cerut sa plece de la primarie, Mazare a spus ca e normal sa existe si oponenti politici. Sunt oponenti politici, daca ar fi sa convoc si eu un miting PSD, ar fi de 20 de ori mai multi", a completat Mazare.

Primarul Radu Mazare a declarat duminica, cand a mers sa voteze in Constanta, la turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ca daca "sistemul construit de Basescu, un sistem bazat pe ura", nu se schimba, el va iesi din politica.

"Daca lucrurile si sistemul pentru care umblu imbracat asa (in haine kaki si cu bereta rosie - n.r.) de zece ani nu se schimba, vreau sa ma retrag nu numai de la primarie, vreau sa ma retrag de tot. Daca sistemul construit de Basescu, un sistem bazat pe ura, pe incrancenare, va ramane, eu vreau sa ies din politica, pentru ca energia mea nu mai pot sa o dedic lucrurilor pe care le fac oamenilor si trebuie sa o dedic sa ma apar cu avocati, si nu mai am placere. Sigur, cine greseste, trebuie sa plateasca, asta e peste tot in lume, dar ca sa haituiesti zece ani, sa cauti fiecare lucru semnat cu acul, sa vezi poate-poate gasesti ceva, asta nu e justitie".

In acest dosar, edilul a fost trimis in judecata de DNA pe 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri. La termenul de pe 1 iulie, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent in sala de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro