Radu Iacob, pustiul de 10 la olimpiadele de Matematica, se pregateste de Balcaniada: "Chiar daca nu pare, am destul de mult timp liber"

Radu Iacob, pustiul de 10 la olimpiadele de Matematica, se pregateste de Balcaniada:

In clasa a VII-a am fost la nationala la info, chimie si fizica, obtinand la fiecare medalie sau mentiune, dar nu am avut rezultate la fel de bune ca cel de anul acesta, locul I cu maxim de puncte la Olimpiada Nationala de Matematica", spune Radu. "Am destul de mult timp liber" Munceste mult, pentru ca performanta presupune efort, dar nu se plange niciodata si are timp pentru toate: si pentru studiu si pentru relaxare, si pentru micile sale placeri.

acum 75 luni (16 Jun 2016)

Spre deosebire de alti olimpici "antrenati" pentru astfel de concursuri inca din clasa a V-a, Radu se focuseaza pe matematica de putin timp. Si nu doar ca i-a prins din urma pe olimpicii cu state vechi, dar i-a si depasit. Anul acesta am fost calificat la nationala si la mate, si la info, si la chimie, dar nu am putut participa. In clasa a VII-a am fost la nationala la info, chimie si fizica, obtinand la fiecare medalie sau mentiune, dar nu am avut rezultate la fel de bune ca cel de anul acesta, locul I cu maxim de puncte la Olimpiada Nationala de Matematica", spune Radu. "Pasiunea pentru matematica vine de unde vin si pasiunile pentru chimie, informatica, fizica: din dorinta de cunoastere si de a fi printre cei mai buni. Matematica este regina stiintelor, conferindu-i celui care rezolva probleme putere de concentrare, organizare si dezvoltare a inteligentei", mai spune Radu. "Am destul de mult timp liber"

Munceste mult, pentru ca performanta presupune efort, dar nu se plange niciodata si are timp pentru toate: si pentru studiu si pentru relaxare, si pentru micile sale placeri. Desigur, am si zile in care fac pauza, dar si zile pline... in pregatirea pentru nationala si pentru baraje ajungeam sa lucrez si 8 ore pe zi. Mai joc si fotbal, ies cu prietenii, merg cu bicicleta. "Am participat la sesiunea speciala si am obtinut nota 10 la matematica si 9.50 la romana. Cu toate acestea, am obtinut cele mai mari note dintre olimpici, alaturi de inca doi colegi din Bucuresti", spune Radu. Acum se pregateste pentru Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, marea provocare a sfarsitului de clasa a VIII-a, ale carei prime emotii le-a trait deja odata cu barajele pentru prestigiosul concurs ce va avea loc pe 26 iunie.

"Pentru barajele care s-au tinut, materia era complet diferita si a trebuit sa recuperez ce am putut in cele doua saptamani intre nationala si baraje. Cred ca m-am descurcat destul de bine, tinand cont de acestea si de faptul ca ceilalti aveau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro