Radu Boroianu apare in dosarul lui Valcov

Darius Valcov va ramane inca 30 de zile in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat ca a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, au decis, vineri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

acum 67 luni (27 Apr 2015)

Fostul secretar de stat la Ministerul Culturii, Radu Boroianu, favorit pentru sefia Institutului Cultural Roman (ICR), este mentionat in documentele dosarului in care este cercetat Darius Valcov. El apare ca responsabil al unei case de licitatii de la care Valcov a cumparat tablouri cu banii primiti ca mita.

Potrivit documentelor DNA, fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, a dat, in 2013, unui colaborator, Lucian Susala (arest preventiv), suma de 1.000.000 de lei pentru a-i achizitiona tablouri din Bucuresti, de la casele de licitatii Artmark si AraArt, spun procurorii. Saracul sat Dobrotinet ascundea, sub pat, 60 de tablouri scumpe din "galeria" Valcov

Artmark apare pe Internet ca apartinandu-i lui Radu Boroianu, fost ambasador al Romaniei in Elvetia, si avocatului Alexandru Aldea.

Ara Art, manageriat de conferentiar doctor Ariadna Zeck, expert in arta, este o alta galerie care s-a impus pe piata de profil inca din 2005. Tablouri de Tonitza, Grigorescu, alti autori celebri s-au vandut cu sume consistente la ambele case de licitatii.

Casele de licitatii din Bucuresti au fost identificate dupa ce procurorii au descoperit, la perchezitiile facute la galeria clandestina a lui Valcov, din strada Stocholm nr 16, Bucuresti, 29 de tablouri.

Tablourile erau semnate, intre altii, de Andy Warhol, Stefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Dumitru Ghiata, Samuel Mutzner, George Catargi, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihail Ciobanu, Rudolf Negely, Stefan Caltia, Adam Baltatu, Aurel Baesu, Francisc Chiuariu, Constantin Paulet, Mihai Sarbulescu, precum si obiecte decorative semnate de catre PABLO PICASSO si VICTOR BRAUNER.

Citeste si: STENOGRAMELE "VALCOV" dezvaluie cum se folosea ministrul de Finante de negrisori sa-i cumpere valuta pentru tablouri: "Nu puteam sa urc cu ei (leii) in masina, imi rupeau mana!"

Darius Valcov va ramane inca 30 de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro