Radu Beligan a murit. Lumea teatrului, devastata de disparitia actorului

Radu Beligan a murit. Lumea teatrului, devastata de disparitia actorului

a fost intruchiparea desavarsita a actorului Presedintele Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un mesaj de condoleante la moartea actorului Radu Beligan, pe care il numeste "intruchiparea desavarsita" a actorului si a omului de teatru, afirmand ca romanii isi vor aminti de el la fiecare coborare si ridicare de cortina. Radu Beligan, maestru al teatrului romanesc, a carui longevitate artistica a fost recunoscuta si de reprezentantii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciati artisti ai scenei teatrale nationale, ocupand, de asemenea, functiile de director al Teatrului de Comedie, intre anii 1961 si 1969, si al Teatrului National din Bucuresti (TNB), intre anii 1969 si 1990.

acum 50 luni (20 Jul 2016)

Celebrul actor Alexandru Arsinel a declarat, in exclusivitate pentru "Adevarul":

"Atat pentru mine, cat si pentru ceilalti actori si publicul spectator, Radu Beligan a insemnat o minune nepretuita.

Despartirea de el reprezinta cate un pic, pentru noi artistii, o despartire de noi insine.

Este momentul ca cei care l-am iubit cu adevarat cat a fost in viata, impreuna cu cei care nu i-au fost prieteni in anumite momente, sa analizam tot ce a insemnat in teatrul romanesc si sa-i pastram o imagine de monument in teatrul romanesc si in lume".

Ministrul Culturii: Decesul lui Radu Beligan marcheaza disparitia unei generatii a teatrului romanesc

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj dprin care isi exprim regretul fata de moartea actorului si regizorului Radu Beligan, despre care spune ca a marcat o generatie a teatrului romanesc.

"Regret moartea actorului Radu Beligan si exprim condoleante familiei si celor apropiati.

Iohannis: Ne vom aminti de Beligan la fiecare coborare si ridicare de cortina; a fost intruchiparea desavarsita a actorului

Presedintele Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un mesaj de condoleante la moartea actorului Radu Beligan, pe care il numeste "intruchiparea desavarsita" a actorului si a omului de teatru, afirmand ca romanii isi vor aminti de el la fiecare coborare si ridicare de cortina. Ne vom aminti de Radu Beligan la fiecare coborare si ridicare de cortina", a scris Iohannis, in mesajul sau, pe Facebook.

Actorul George Ivascu, despre Radu Beligan a murit: Unul dintre cei mai dedicati oameni de teatru. Era teatrul in sine

George Ivascu, director al Teatrului Metropolis din Bucuresti, a declarat ca actorul Radu Beligan, care a incetat din viata miercuri, a fost "teatrul in sine" si ca planuiau sa joace un spectacol de comed... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro