Radio Guerrilla si-a luat licentele inapoi: postul isi va relua emisia in Bucuresti

Radio Guerrilla si-a luat licentele inapoi: postul isi va relua emisia in Bucuresti

Realizatorul de radio a precizat ca echipa Guerrilla este constienta de faptul ca nu ii apartin frecventele pe care le-a detinut acest radio si care au fost retrase de Consiliu din alte cauze decat cele care tin de angajatii postului. "Spre deosebire de altii care vin la CNA sa faca promisiuni electorale, toata lumea vrea radio educativ, cultural, promisiunile noastre au fost implinite (...) Noi ne-am facut treaba si putem sa spunem astazi ca Radio Guerrilla este un radio al societatii civile si al societatii culturale, daca ne uitam la statistica promovarii evenimentelor cultruale de noi timp de 11 ani", a spus Liviu Mihaiu, precizand ca in spatele Radio Guerrilla este "comitetul oamenilor muncii" si nu niste oameni care apartin unor "case de influenta in presa", care vor sa-si mareasca influenta in piata media.

acum 102 luni (24 Nov 2015)

CNA a organizat, in perioada 17 - 24 noiembrie, un concurs de acordare a 48 de frecvente FM si AM, care sunt disponibile in prezent. La concurs s-au inscris 63 de societati, care fie vor sa isi lanseze posturi noi de radio, fie sa isi extinda retelele existente, dupa cum noteaza Mediafax. Castigatorii acestor frecvente radio au fost decisi de membrii CNA, prin vot, in sedinta de marti, 24 noiembrie. Cele doua frecvente din Bucuresti, cele mai disputate, au fost castigate de Radio Guerrilla, respectiv de Antena 3. Radio Guerrilla a luat sapte licente la concursul organizat de CNA, printre acestea numarandu-se si cea pe care Guerrilla a detinut-o in trecut pentru Bucuresti. CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauza ca acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detinea.

Echipa radioului va relansa acest post in maximum doua luni, iar valoarea investitiei initiale in punerea in functiune a frecventelor Radio Guerrilla este estimata la circa 186.420 de euro (aparatura si echipamente, spatiu studio si mobilier/birotica), potrivit dosarului de concurs depus la CNA. Proiectul Radio Guerrilla a fost prezentat saptamana trecuta in fata membrilor CNA de o echipa din care au facut parte si Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Sorin Faur si Dan Chisu. Dobrovolschi a fost director de programe al Radio Guerrilla, timp de noua ani, cat a functionat acesta. "Nu avem nevoie de tertipuri, de artificii de imagine, de promisiunile unor terti, de parti-pris-uri de niciun fel. Suntem noi si inca 15 oameni care au muncit noua ani in ceea ce a fost Radio Guerrila in emisie si sunt aproape de acest proiect", a spus Mihai Dobrovolschi, citat de Mediafax.

Realizatorul de radio a precizat ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro