Radarul rusesc de inalta precizie, adus in Crimeea

Radarul rusesc de inalta precizie, adus in Crimeea

El precizeaza ca sistemul functioneaza in gama centimetrica, spectrul de frecventa cel mai des utilizat, precum si in gama milimetrica, care aduce un plus de calitate in detectarea rachetelor, inclusiv a celor de croaziera.

acum 82 luni (16 Aug 2017)

Este un loc foarte bun pentru el acolo", a declarat Serghei Boev, citat de agentia de presa RIA Novosti.

Spre deosebire de statia radar "Dnepr", inaugurata in 1968 si nefolosita timp de zece ani dupa prabusirea Uniunii Sovietice, "Voronej-SM" este mai sigura, scrie RIA Novosti.

Potrivit lui Serghei Boev, "Voronej-SM" este in prezent una dintre cele mai puternice statii radar, fiind capabila sa adune cat mai multe informatii despre o tinta capturata in aria sa de acoperire, care depaseste 3.000 de kilometri. El precizeaza ca sistemul functioneaza in gama centimetrica, spectrul de frecventa cel mai des utilizat, precum si in gama milimetrica, care aduce un plus de calitate in detectarea rachetelor, inclusiv a celor de croaziera.

O cursa a inarmarii specifica Razboiului Rece pare sa fi inceput dupa activarea anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia si activarea scutului antiracheta NATO de la Deveselu.

Rusia isi intareste mai ales zona de granita cu Europa, inclusiv Crimeea, aflata la nici 400 de kilometri in linie dreapta de Romania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro