Rachetele interceptoare ale scutului SUA din Romania vor costa 559 milioane dolari

Rachetele interceptoare ale scutului SUA din Romania vor costa 559 milioane dolari

Potrivit site-ului Al.com, citat de Mediafax, contractul prevede producerea de rachete de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de catre Marina americana (US Navy) impotriva amenintarii rachetelor balistice cu raza medie de actiune. Baza de la Deveselu va fi sub autoritatea Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli Baza de la Deveselu, unde vor fi instalati interceptori ai scutului antiracheta, va functiona sub autoritatea Comandamentului Fortelor Intrunite de la Napoli, a anuntat marti ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand ca obiectivele acestei baze vor fi operationalizate spre sfarsitul anului.

acum 62 luni (5 May 2015)

Potrivit site-ului Al.com, citat de Mediafax, contractul prevede producerea de rachete de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de catre Marina americana (US Navy) impotriva amenintarii rachetelor balistice cu raza medie de actiune.

Raytheon a adaugat ca acest tip de rachete a fost mobilizat pentru prima oara in 2014, iar instalarea ei in Romania, anul acesta, decurge conform programului, in cadrul celei de a doua parti a Abordarii adaptate in faze, planul american pentru apararea antiracheta a Europei.

Potrivit Raytheon, SM-3 distruge rachete balistice in spatiu folosind doar impactul, echivalent cu cel produs de un camion de zece tone la viteza de 966 de kilometri pe ora.

Pana in prezent, peste 200 de rachete de tip SM-3 au fost livrate Statelor Unite si Japoniei, iar SM-3 Block IIA decurge conform programului in vederea mobilizarii pe mare si pe uscat in Polonia, in 2018, a mai precizat Raytheon.

Compania are, la instalatia de la Redstone, si o linie de asamblare pentru rachete de tip SM-6. Raytheon a sarbatorit producerea a celei de a 100-a rachete de tip SM-6 la Redstone anul trecut. Baza de la Deveselu va fi sub autoritatea Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli Baza de la Deveselu, unde vor fi instalati interceptori ai scutului antiracheta, va functiona sub autoritatea Comandamentului Fortelor Intrunite de la Napoli, a anuntat marti ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand ca obiectivele acestei baze vor fi operationalizate spre sfarsitul anului. Distrugatorul USS Porter, al treilea din cele patru nave de razboi americane care vor fi stationate in Europa ca parte a sistemului de aparare antiracheta al NATO, a ajuns joi la baza navala Rota, situata in provincia Cadiz, din sudul Spaniei, relateaza Stars and Stripes. Distrugatorul din clasa Arleigh Burke este echipat cu sistemul de lupta Aegis proiectat pentru a intercepta si distruge rachete cu raza me... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro