Raceala sau gripa? Semnele pot fi usor confundate

Raceala sau gripa? Semnele pot fi usor confundate

Persoanele care au contracta virusul gripal insa experimenteaza simptome precum febra, frisoanele, durerile de gat si musculare, na sinfundat, dureri de cap si stare generala de slabiciune, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile din SUA.

acum 74 luni (26 Feb 2018)

Sezonul gripal este in plina desfasurare si va mai dura saptamani bune de acum inainte.

Persoanele care au contracta virusul gripal insa experimenteaza simptome precum febra, frisoanele, durerile de gat si musculare, na sinfundat, dureri de cap si stare generala de slabiciune, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile din SUA. Unii copii, in fapt majoritatea cu gripa - au si stari de voma si diaree. "Raceala se invarteste in jurul nasului si a fetei, eventual avem si dureri de gat", explica aceasta citata de cnn.com. Febra e ridicata, durerile musculare, de gat, de cap - mult mai puternice, ne simtim obositi si avem respiratie scurta.

Cei care au un risc mai mare ca gripa sa se complice trebuie sa-si ia masuri suplimentare de precautie. Este vorba despre copiii sub 5 ani si de batranii peste 65 de ani al caror sistem imunitar este mai slab, au astm, boli de inima si diabet.

Gripa si racelile trebuie diagnosticate de medici specialisti pentru a evita complicatiile. Totodata, pentru a nu contribui la raspandirea acestor boli infectioase este nevoie sa ocolim spatiile publice si sa nu mergem in vizite. In plus, trebuie sa practicam activ masurile de igiena personala, precum spalatul pe maini cu apa si sapun si folosirea batistelor unice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro