Qatarul, pe urmele Turciei: Guvernul de la Doha poarta negocieri pentru a achizitiona sisteme S-400 rusesti

Qatarul, pe urmele Turciei: Guvernul de la Doha poarta negocieri pentru a achizitiona sisteme S-400 rusesti

S-400 este cel mai nou sistem de aparare antiaeriana rusesc si poate sa opereze cu trei tipuri de rachete, capabile sa distruga obiective la sol, dar si rachete balistice si de croaziera aflate la o distanta de pana la 400 de kilometri si la o altitudine de pana la 30 de kilometri.

acum 77 luni (25 Jan 2018)

In afara de sisteme S-400, Qatarul mai vrea sa cumpere tehnologii de ultima generatie pentru trupele terestre, transmite Reuters.

Anuntul vine la doua zile de la declaratia ministrului rus al Apararii Serghei Soigu ca unele tari din Orientul Mijlociu si Asia de Sud-Est sunt interesate de astfel de sisteme.

"Alte tari, in special din Orientul Mijlociu si Asia de Sud-Est, au manifestat interes pentru achizitionarea de sisteme S-400.

De asemenea, aceste negocieri sunt dezvaluite presei dupa o vizita la Doha a ministrului rus al Apararii.

S-400 este cel mai nou sistem de aparare antiaeriana rusesc si poate sa opereze cu trei tipuri de rachete, capabile sa distruga obiective la sol, dar si rachete balistice si de croaziera aflate la o distanta de pana la 400 de kilometri si la o altitudine de pana la 30 de kilometri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro