"Putisoarele" fierte si prajite, un desert delicios de post

Pentru reteta avem nevoie de 500 grame de cartofi albi fierti in coaja, 250 de grame de faina, sare, ulei, o lingurita de zahar pudra vanilat, o lingura de ulei 100 de grame pesmet si 50 de grame de nuca macinata.

acum 46 luni (12 Dec 2016)

Pentru reteta avem nevoie de 500 grame de cartofi albi fierti in coaja, 250 de grame de faina, sare, ulei, o lingurita de zahar pudra vanilat, o lingura de ulei 100 de grame pesmet si 50 de grame de nuca macinata. Cum se prepara Cartofii albi se pun la fiert in apa cu un praf de sare, apoi se scurg si se curata imediat de coaja. Se strivesc cu furculita sau se dau pe razatoare si se lasa sa-si traga sufletul un pic. Apoi, cand s-au racorit un pic cartofii, se adauga o lingurita de sare fina si faina, 250 grame. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. FOTO e-retete.ro Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Le calim, pana se inchid putin la culoare, apoi luam de pe foc. Bastonasele se pun la fiert in oala pret de cateva minute, pana se ridica la suprafata. FOTO e-retete.ro In uleiul fierbinte se pune pesmetul, iar cand putisoarele sunt fierte, se scot cu o paleta si se pun in cratita cu pesmet, peste care se aduca zaharul. La aceasta reteta se folosi (de catre cei care nu postesc) ou pentru aluat si unt in loc de ulei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro