Putin: "Tsipras nu ne-a cerut asistenta financiara. Suntem interesati de porturi, transporturi si construirea de gazoducte"

Intalnirea dintre Alexis Tsipras, premierul radical de stanga al Greciei, si presedintele rus Vladimri Putin s-a incheiat fara ca grecul sa ceara Rusiei un imprumut pentru a evita intrarea iminenta in incapacitate de plata, dupa ce Atena a rupt acordurile pe termen lung cu FMI si UE.

acum 96 luni (8 Apr 2015)

Intalnirea dintre Alexis Tsipras, premierul radical de stanga al Greciei, si presedintele rus Vladimri Putin s-a incheiat fara ca grecul sa ceara Rusiei un imprumut pentru a evita intrarea iminenta in incapacitate de plata, dupa ce Atena a rupt acordurile pe termen lung cu FMI si UE. Tsipras a dat in repetate randuri de inteles ca intelege Rusia drept o alternativa la creditele acordate Greciei de catre statele din UE, ridicand ingrijorari serioase cu privire la apropierea sa de Moscova. In conferinta de presa comuna sustinuta de cei doi la finalul discutiilor, Putin, vizibil distrat, a citit cu ochii in foaie declaratia cu privire la relatiile bilaterale ruso-elene. Raspunzand la o intrebare, presedintele rus a subliniat ca Tsipras nu i-a cerut bani, in ciuda speculatiilor ca vizita premierului grec are ca unic scop asigurarea unei finantari. In schimb, Putin a declarat ca discutiile s-au concentrat pe consolidarea comertului bilateral, desi a refuzat categoric ipoteza de a acorda Greciei o exceptie de la embargoul impus asupra produselor agroalimentare din UE. Pe surse, jurnalistii prezenti la conferinta de presa transnit ca Tsipras si Putin au vorbit si despre proiecte comune in agricultura, cu accent pe solutii de "ocolire" a sanctiunilor aplicate de UE asupra Rusiei pentru agresiunea din Ucraina. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro