Putin, sub presiunea "taberei razboiului"?

Sase din avioane s-au reintors in Rusia, dar doua din bombardiere au zburat spre Marea Britanie si avioane de lupta Typhoon au fost lansate pentru a riposta, dupa care avioanele rusesti au atins vestul Spaniei si Portugaliei, inainte de a se reintoarce in Rusia. Este de observat ca raidurile ilegale ale aviatiei militare ruse in spatiul european efectuate in tacere, fara a raspunde turnurilor de control, sunt asemenea interventiei fortelor ruse in Crimeea si apoi in estul Ucrainei, militarii rusi, cu masti si costume fara insemne, au actionat tot in tacere, in timp ce de la Kremlin Putin asigura ca nu are stiinta de prezenta oamenilor sai pe solul ucrainean.

acum 55 luni (30 Oct 2014)

Avioanele Aliantei au decolat din patru locatii diferite pentru misiuni de interceptare a patru grupuri de avioane militare ruse aflate "in manevre" in spatiul Marii Baltice, Marii Negre si al Marii Nordului.

NATO a anuntat ca avioane de vanatoare apartinand aviatiei militare a Rusiei au fost interceptate violand in ultimele trei zile spatiul aerian al Europei, intr-o serie de incidente "neobisnuite" care au dus bombardiere rusesti pana deasupra Portugaliei. Avioanele militare ruse au crescut considerabil activitatile lor in Europa dupa debutul conflictului din Ucraina, in acest an NATO facand eforturi pentru interceptarea avioanelor ruse de peste 100 de ori.

Organizatia nord-atlantica a anuntat ca bombardiere rusesti, avioane de lupta si avioane de realimentare au fost detectate in spatiul international din Atlanticul de Nord, Marea Neagra si Baltica. Patru Tu-95 bombardiere nucleare strategice si patru avioane Il-78 de realimentare au survolat marea Norvegiei, jeturi F-16 norvegiene incercand sa le intercepteze. Sase din avioane s-au reintors in Rusia, dar doua din bombardiere au zburat spre Marea Britanie si avioane de lupta Typhoon au fost lansate pentru a riposta, dupa care avioanele rusesti au atins vestul Spaniei si Portugaliei, inainte de a se reintoarce in Rusia. In total, avioane de vanatoare ale Norvegiei, Marii Britanii, Portugaliei, Turciei, Germaniei, Danemarcei, Finlandei si Suediei au fost implicare in riposta impotriva aviatiei militare ruse. Potrivit NATO, aparatele rusesti nu au anuntat planurile de zbor, nu au avut nici un contact cu autoritatile aeriene civile si nu au comunicat, ceea ce reprezinta "un risc potential pentru avioanele civile".

O alta operatiune a fost realizata de aviatia Turciei deasupra Marii Negre pentru a controla un grup de patru avioane rusesti, din care doua bombardiere Tu-95. Avioane britanice de lupta au fost trimise miercuri pentru a sili un avion cargo Antonov civile sa aterizeze pe un aerop... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro