Putin, pe urmele lui Stalin. Va reinfiinta Ministerul Securitatii Statului inainte de alegerile prezidentiale din 2018

Putin, pe urmele lui Stalin. Va reinfiinta Ministerul Securitatii Statului inainte de alegerile prezidentiale din 2018

Noul minister va comasa FSB, serviciul de informatii externe SVR si Serviciul Federal de Paza a Granitelor, dezvaluie cotidianul economic "Kommersant" in editia de luni, care citeaza surse apropiate dosarului. De exemplu, Comitetul de Investigatii a fost acuzat recent de FSB de sustinerea unei grupari mafiote conduse de Zaharia Kalasov.

acum 56 luni (19 Sep 2016)

Noul minister va comasa FSB, serviciul de informatii externe SVR si Serviciul Federal de Paza a Granitelor, dezvaluie cotidianul economic "Kommersant" in editia de luni, care citeaza surse apropiate dosarului.

Comitetul de Investigatii, o agentie anticoruptie, urmeaza sa revina in structura Parchetului General, din care s-a desprins in 2011.

Si Ministerul Apararii va beneficia de noua reforma, urmand ca in subordinea sa sa fie trecute diverse unitati de protectie civila aflate acum in subordinea Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Titulatura MGB nu a mai fost folosita de la moartea lui Stalin, in 1953, cand institutia de securitate cu acest nume a fost inlocuita cu KGB.

Agentii serviciilor vor putea fi implicati in dosarele de mare amploare, inclusiv in cele de coruptie, in toate etapele acestora, in timp ce atributiile Parchetului General vor fi reduse.

Desi masura aduce aminte de epoca sovietica, "Kommersant" da asigurari ca este vorba de un demers pentru o "gestionare mai buna a sigurantei" si "eliminarea coruptiei din aceste institutii".

Potrivit "Kommersant", noul echilibru de putere in cadrul agentiilor de informatii si aplicare a legii este in curs de testare. De exemplu, Comitetul de Investigatii a fost acuzat recent de FSB de sustinerea unei grupari mafiote conduse de Zaharia Kalasov.

Partidul sau Rusia Unita a obtinut duminica o victorie importanta in alegerile legislative, urmand sa aiba 343 dintre cele 450 de mandate ale Dumei de Stat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro