Putin isi arata buticul de arme XXL

Rusia va prezenta o parte a celor mai moderne echipamente militare la parada de la Moscova, pentru marcarea celei de a 70 aniversare a victoriei in cel de- Al Doilea Razboi Mondial. Arme secrete si un nou model de tanc si 15.000 de soldati vor trece la 9 mai prin Piata Rosie din Moscova cu prilejul paradei de Ziua Victoriei asupra nazismului, in urma cu 70 de ani. "Vedeta" T-14 In premiera, la repetitia de luni seara in Piata Rosie din Moscova pentru defilarea de sambata, 9 mai, Rusia a prezentat cel mai nou si modern tanc rusesc, T-14 care reprezinta ambitiile din spatele programului de reinarmare masiva in virtutea caruia armata rusa inlocuieste 70% din armele sale cu masini moderne pana in 2020.

acum 101 luni (5 May 2015)

Rusia va prezenta o parte a celor mai moderne echipamente militare la parada de la Moscova, pentru marcarea celei de a 70 aniversare a victoriei in cel de- Al Doilea Razboi Mondial. Decizia lui Putin de a dezvalui arme de varf este un mesaj forte privind hotararea Moscovei de a-si proteja puterea in vecinatate si in lume.

Arme secrete si un nou model de tanc si 15.000 de soldati vor trece la 9 mai prin Piata Rosie din Moscova cu prilejul paradei de Ziua Victoriei asupra nazismului, in urma cu 70 de ani. Presedintele rus, Vladimir Putin a dorit o defilare la superlativ la care invitatul de onoare este liderul Chinei. Media rusa evoca cea mai mare defilare din istoria rusa - 15.000 soldati in Piata Rotie, 200 tancuri ce vor trece pe langa mausoleul lui Lenin si 140 avioane de lupta si elicoptere vor survola cerul capitalei. Un escadron special se va implica in cazul in care vremea ar putea impiedica marele spectacol dorit de Putin si va imprastia iodura de argint. SUA aliatii lor si majoritatea tarilor UE raman departe de evenimentele de la 9 mai. Si-au anuntat prezenta secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, presedintii Indiei si Africii de Sud. Potrivit informatiilor cercului politic afiliat Kremlinului, "Isborski Club", liderii rus si chinez au convenit ca la 9 mai, o unitate a Armatei de Eliberare a popoprului chinez sa marsaluiasca an Piata Rosie. Seful societatii de stat pentru comertul de arme, Rosoboronexport, Anatoli Issajkin declara pentru Kommersant ca "daca vom lucra in interesul Chinei, noi lucram in propriul nostru interes". Apropierea de China este perceputa pozitiv de 75% dintre rusi, considerand ca este o contrapondere la Occident.

Mesaj de avertisment

Parada de sambata nu va prezenta doar un mare numar de echipamente militare ci si arme de inalta tehnologie, pentru a impresiona lumea. Pentru acest prilej, Putin isi deschide panoplia de arme de foc. Vedeta sau mai bine zis "bijuteria" paradei este "Armata", vehicul de lupta ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro