Putin, convins ca SUA vor sa-l dea jos.Un raport al Pentagonului avertizeaza asupra "filosofiei dictaturii" impuse de Kremlin

Un raport al Pentagonului intitulat "Puterea militara a Rusiei", citat de Associated Press, arata ca Rusia se teme ca, pentru a impune "un singur set de valori globale", SUA vor investi pe toate "fronturile" pentru a schimba regimul de la Kremlin. Scopul unor astfel de revolte in tari vecine Rusiei, cu regimuri prorusesti, este de a izola "puterea de influenta" a Rusiei si de a o izola, pentru a o ataca atunci cand va fi vulnerabila.

acum 37 luni (30 Jun 2017)

Teama ca America intentioneaza sa schimbe regimul de la Moscova a declansat o cursa a inarmarii ca pe vremea Razboiului Rece.

Un raport al Pentagonului intitulat "Puterea militara a Rusiei", citat de Associated Press, arata ca Rusia se teme ca, pentru a impune "un singur set de valori globale", SUA vor investi pe toate "fronturile" pentru a schimba regimul de la Kremlin.

Opozitia rusa, zdrobita de regim

Conform rapoartelor serviciilor secrete rusesti, SUA ar fi organizat si sponsorizat revoltele din Ucraina impotriva presedintelui prorus Viktor Ianukovici, in 2014. Scopul unor astfel de revolte in tari vecine Rusiei, cu regimuri prorusesti, este de a izola "puterea de influenta" a Rusiei si de a o izola, pentru a o ataca atunci cand va fi vulnerabila. Pe plan intern, a interzis toate organizatiile straine pe care le banuia a fi "agentii de influenta" si incearca sa zdrobeasca opozitia arestand liderii acesteia, dintre care unii au fost ucisi, iar cazurile au ramas fara rezolvare juridica. O "abordare" de acest fel il motiveaza pe Putin sa faca uz de forta militara in "autoaparare". Stewart, seful Agentiei de Informatii a Apararii, din cadrul Pentagonului, a declarat ca "Moscova intentioneaza sa faca uz de puterea militara pentru a obtine o stabilitate globala in propriii termeni", ceea ce trebuie luat in seama.

Din punct de vedere militar, orice putere care dovedeste ca mai degraba recurge la arme decat la dialog prezinta un risc major pentru stabilitatea lumii. Si cum astfel de puteri inteleg numai "limbajul armelor", trebuie sa i se opuna o forta pe masura. Raportul Pentagonului serveste unei ample dezbateri despre Rusia in Congres, despre cum sa fie abordat Vladimir Putin pentru a-l aduce la valorile lumii moderne si, mult mai important, daca tensiunile dintre Rusia si NATO vor depasi stadiul de declaratii amenintatoare. Aceasta "filosofie" combina forta militara cu santajul economic, in special cu santajul "robinetului de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro