Putin asigura ca nu vrea sa recreeze URSS. Ce le transmite ucrainienilor din estul macinat de conflicte

Rusia a dat asigurări nu doreşte să ii lase pe locuitorii din sud-estul Ucrainei "să fie mancaţi de naţionalişti" şi nici să recreeze fosta Uniune Sovietică, potrivit preşedintelui rus, Vladimir Putin, citat de Mediafax. De la inceputul crizei ucrainene, in care preşedintele prorus Viktor Ianukovici a fost indeppărtat de la putere după mai multe luni de manifestaţii proeuropene in Piaţa Maidan, la Kiev, diplomaţia rusă reproşează occidentalilor faptul că ar continua "politica de indiguire" creată de către Statele Unite cu scopul de a contracara fosta URSS, in timpul Războiului Rece.

acum 69 luni (21 Dec 2015)

Rusia a dat asigurări nu doreşte să ii lase pe locuitorii din sud-estul Ucrainei "să fie mancaţi de naţionalişti" şi nici să recreeze fosta Uniune Sovietică, potrivit preşedintelui rus, Vladimir Putin, citat de Mediafax.

Putin a declarat, intr-un documentar, "Ordinea publică", difuzat duminică de televiziunea publică rusă, că naţionaliştii ucraineni reprezintă o ameninţare la adresa minorităţii ruse şi ucrainennilor rusofoni din regiune.

Mai mult, şeful statului Rusiei a dezminţit acuzaţiile formulate de către observatori independenţi şi presă, potrivit cărora trupe naţionale ruse iau parte la conflictul din estul Ucrainei.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a recunoscut, in conferinţa anuală de presă, că Rusia are personal in estul Ucrainei care efectuează anumite sarcini militare.

Citeşte şi: LIVE STREAM: Conferința lui Putin de sfarșit de an. Ce spune despre colaborarea cu SUA

El a mai declarat, citat de RIA Novosti, că Rusia va continua să-şi consolideze arsenalul nuclear, dar a adăugat că Moscova nu va recurge la "marele băţ nuclear".

Rusia nu are ca obiectiv să recreeze URSS, a dat asigurări Putin in acest documentar difuzat duminică de televiziunea publică rusă, exprimandu-şi regretul că "nimeni nu vrea să(-l) creadă", relatează AFP. Ea este legată de incercările lor de a impiedica restabilirea URSS", a declarat el in acest documentar intitulat "Ordinea mondială".

"Dar nimeni nu vrea să ne creadă, nu vrea să creadă că nu avem ca obiectiv să recreăm Uniunea Sovietică", a continuat Vladimir Putin, al cărui interviu pentru acest documentar a fost inregistrat după conferinţa sa de presă anuală.

De la inceputul crizei ucrainene, in care preşedintele prorus Viktor Ianukovici a fost indeppărtat de la putere după mai multe luni de manifestaţii proeuropene in Piaţa Maidan, la Kiev, diplomaţia rusă reproşează occidenta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro