Putere, sange si coruptie in Iguala

Directorul pentru anchete penale din serviciul procurorului general al Mexicului a anuntat inculparea lui Jose Luis Abarca (foto), fost primar al orasului Iguala, si a altor 44 persoane acuzate de implicare in rapirea celor 43 de studenti disparuti in toamna anului trecut. Un cuplu infernal Afacerea sinistra a rapirii si disparitiei a 43 de studenti in toamna trecuta in Iguala a dus la arestarea de catre politie a fostului primar al acestui oras din statul Guerrero, Jose Luis Abarca, si a sotiei sale, Maria de Los Angeles Pineda, presupusi instigatori ai rapirii acestor tineri.

acum 73 luni (14 Jan 2015)

Directorul pentru anchete penale din serviciul procurorului general al Mexicului a anuntat inculparea lui Jose Luis Abarca (foto), fost primar al orasului Iguala, si a altor 44 persoane acuzate de implicare in rapirea celor 43 de studenti disparuti in toamna anului trecut. Fostul primar a fost deja suspectat de legaturi cu crima organizata, ca si de rapiri si asasinate legate de alte cazuri decat cel al studentilor.

In 12 orase din Mexic au avut loc noi manifestatii pentru a cere prezentarea in direct a dovezilor privind disparitia celor 43 de studenti disparuti din 26 septembrie trecut, dupa o confruntare cu politia municipalitatii Iguala din statul Guerrero. Guvernul lui Enrique Pena Nieto a prezentat in noiembrie o versiune potrivit careia tinerii au fost arsi intr-o pubela, la circa 30 km de orasul in care au fost rapiti de politie. Printre ramasitele descoperite, autoritatile de resort le-au putut identifica si pe cele ale studentilor disparuti, dar tensiunile si dubiile familiilor victimelor persista si genereaza din octombrie manifestatii de protest. Pentru rapirile din Iguala au fost arestate pana in prezent 90 de persoane, printre care primarul orasului, Jose Luis Abarca, si sotia lui, Maris de Los Angeles Pineda, detinuti intr-o inchisoare de maxima securitate.

Un cuplu infernal

Afacerea sinistra a rapirii si disparitiei a 43 de studenti in toamna trecuta in Iguala a dus la arestarea de catre politie a fostului primar al acestui oras din statul Guerrero, Jose Luis Abarca, si a sotiei sale, Maria de Los Angeles Pineda, presupusi instigatori ai rapirii acestor tineri. Acest cuplu infernal care a aruncat tara intr-o criza politica grava a fost numit "cuplu imperial" de catre locuitorii orasului dupa dezvaluirea acestei afaceri de nepotism. Aceasta coluziune intre autoritatile locale si crima organizata explica averea adunata de acest vanzator de palarii de paie si exuberanta sa sotie. In fruntea unui imperiu de 17 proprietati in Igu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro