Pustiul din Vaslui cu picioare sfaramate, operat de 35 de ori pana la 12 ani: "Schimb suruburile la picior cu cheia de zece. Voi fi bine, ma voi face doctor!"

Pustiul din Vaslui cu picioare sfaramate, operat de 35 de ori pana la 12 ani:

"Nimic nu este mai frumos decat sa reusesti sa faci sanatos un om bolnav", spune calm, ca un om care stie ce vorbeste, Alexandru Nechita (12 ani) din Vaslui. La 4 ani, lui Alexandru i-a fost montat primul aparat de alungire a oaselor, iar pana in prezent a schimbat patru astfel de aparate numai la picior, iar la mana, alte doua. Pe langa interventiile chirurgicale, Alexandru este ajutat sa-si recupereze functiile membrelor de medicii de la Sanatoriul de la Techirghiol (Constanta), unde merge de doua ori pe an. Martisoare pentru Alex Pentru a veni in sprijinul familiei Nechita, reprezen-tantii Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale vor organiza in cadrul Targului de Primavara, ce se desfasoara la Vaslui in acest weekend, 27 februarie-1 martie, un stand special pentru Alex, urmand ca fondurile stranse din vanzarea martisoarelor sa fie donate familiei.

acum 99 luni (28 Feb 2015)

"Nimic nu este mai frumos decat sa reusesti sa faci sanatos un om bolnav", spune calm, ca un om care stie ce vorbeste, Alexandru Nechita (12 ani) din Vaslui.

Pana acum, si-a petrecut copilaria mai mult prin salile de operatie si la tratamente, iar chinul sau este departe de a se fi sfarsit. Pana la varsta de 18 ani, va trebui sa suporte interventii chirurgicale si sa schimbe aparatele de alungire a oaselor.

Medicii spun ca asa Alex va avea sanse de recuperare.

In ciuda suferintelor, baiatul da o adevarata lectie de viata: nu se plange niciodata de durere, isi incurajeaza parintii si este hotarat sa-si urmeze visul de a ajunge medic.

Ii schimba suruburile cu cheia de zece

"Pentru Alexandru, spitalul este a doua casa. Au fost perioade cand am stat si cate doua luni in spital, dar nu ne dam batuti", spune hotarata Mirela Nechita (57 de ani), mama lui Alexandru.

La 4 ani, lui Alexandru i-a fost montat primul aparat de alungire a oaselor, iar pana in prezent a schimbat patru astfel de aparate numai la picior, iar la mana, alte doua. Cea care face manevrele tehnice de alungire a oaselor este mama lui Alex.

"Cu cheia de zece schimbam zilnic suruburile pentru a intinde piciorul dupa cum imi recomanda domnul doctor. De fiecare data, ii dau un calmant cu o jumatate de ora inainte, dar Alex s-a obisnuit cu durerea. Erau zile cand, cu ochii in lacrimi, abia reuseam sa mai desfac suruburile, dar el ma incuraja sa nu plang, ca ii va fi bine", povesteste Mirela Nechita.

Anul trecut, de Craciun, Alexandru a suferit cea mai recenta interventie chirurgicala, la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, cand medicii i-au refacut calcaiul, cu ajutorul unei placute de argint prinsa cu sapte suruburi.

Timp de trei luni, Alex nu are voie sa puna piciorul operat in pamant, mama fiind cea care ii schimba zilnic pansamentele.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro