Pustiul care s-a nascut cu chitara-n brate. "Daca asculti piesele cu spatele, nu crezi ca au fost interpretate de un copil"

Pustiul care s-a nascut cu chitara-n brate.

Mandru de reusitele fiului sau, Emil Mare ne spune ca la concursul de la Satu Mare au participat concurenti de pana la 20 de ani si de la scoli unde se studiaza intensiv instrumentele muzicale, inclusiv chitara. "La festival, dupa ce Alex a interpretat piesele din repertoriu - Tango en Ski de Roland Dyens si Variatiuni pe teme de Mozart, de Fernando Sor - , un profesor de chitara din Satu Mare a afirmat: .

acum 83 luni (26 May 2017)

Este ultima preformanta a lui Alexandru Mare - un record chiar - , un elev din Cluj care pe la ce concurs merge se intoarce mereu acasa cu cate un premiu.

Luna aceasta a participat la trei competitii - la concursul "Viva la musica" din Zalau pe 12 mai - , la Festivalul-concurs "Samus Guitart" din Satu Mare organizat pe 18 mai si Concursul International de Interpretare Instrumentala din Sighetu Marmatiei din 19-20 mai.

La Zalau, Alexandru a obtinut premiul I, iar la celelate doua competitii de interpretare instrumentala - trofeele.

Mandru de reusitele fiului sau, Emil Mare ne spune ca la concursul de la Satu Mare au participat concurenti de pana la 20 de ani si de la scoli unde se studiaza intensiv instrumentele muzicale, inclusiv chitara.

"La festival, dupa ce Alex a interpretat piesele din repertoriu - Tango en Ski de Roland Dyens si Variatiuni pe teme de Mozart, de Fernando Sor - , un profesor de chitara din Satu Mare a afirmat: . O alta doamna profesoara, extrem de iubita de elevii ei, dupa ce l-a felicitat si imbratisat pe Alex, l-a intrebat ", povesteste tatal chitaristului.

A doua zi dupa ce a luat trofeul de la Satu Mare a plecat spre Sighetu Marmatiei, la un concurs international de interpretare instrumentala unde au participat peste 170 de tineri din clasele I-VIII, din Serbia, Ucraina, Ungaria si Romania. Competitia s-a desfasurat la toate instrumentele predate in colegiile de arte: pian, vioara, corzi grave (chitara, contrabas, violoncel, harpa, viola), percutie, instrumente de suflat (corn, oboi, clarinet, flaut, trombon). Este stiut faptul ca in astfel de situatii, de regula, castigatorii galelor sunt desemnati, in cvasimajoritatea cazurilor, dintre concurentii de la pian - considerat regele intrumentelor - sau vioara, regina instrumentelor".

CV impresionant

Doar in anul scolar trecut, ne povestea, in iunie 2016, tatal chitaristului, Alexandru a avut: 12 participari la concurs... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro