Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe, reclamat la CNCD dupa afirmatiile despre mamele minore

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe, reclamat la CNCD dupa afirmatiile despre mamele minore

Redam mai jos anuntul integral trasmis de cele doua ONG-uri: E-Romnja si Centrul Filia au depus astazi o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania cu privire la declaratiile discriminatorii ale domnului Vasile Banescu, Purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, la adresa fetelor rome si fetelor apartinand diferitelor categorii defavorizate: "E un sofism foarte ieftin sa spui ca o fata de etnie roma sau o fata care a fost abuzata sexual sau o fata care a abandonat scoala, care traieste fara parintii ei, plecati in strainatate si care, bineinteles ca intra intr-o deriva morala, au ajuns in situatia nefericita de a fi gravide din cauza lipsei de educatie sexuala.

acum 22 luni (7 May 2018)

Redam mai jos anuntul integral trasmis de cele doua ONG-uri:

E-Romnja si Centrul Filia au depus astazi o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania cu privire la declaratiile discriminatorii ale domnului Vasile Banescu, Purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, la adresa fetelor rome si fetelor apartinand diferitelor categorii defavorizate:

"E un sofism foarte ieftin sa spui ca o fata de etnie roma sau o fata care a fost abuzata sexual sau o fata care a abandonat scoala, care traieste fara parintii ei, plecati in strainatate si care, bineinteles ca intra intr-o deriva morala, au ajuns in situatia nefericita de a fi gravide din cauza lipsei de educatie sexuala.

Aceste declaratii intaresc prejudecatile la adresa minoritatii rome si a grupurilor vulnerabile si alimenteaza ura impotriva fetelor rome si a fetelor apartinand grupurilor vulnerabile prin asocierea exclusiva a acestora cu numarul ridicat de nasteri in randul adolescentelor din Romania. Declaratiile sale, transmise prin mass media, au un impact puternic, ca urmare a capitalului simbolic pe care il detine institutia religioasa pe care o reprezinta domnul Banescu si legitimeaza rasismul, sexismul si clasismul existente in societea romaneasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro