Puneti mana si faceti autostrada! "Toti suntem un pic moldoveni, oriunde ne gasim. O sa plangeti dupa moldoveni cand o sa fiti cu totii teleormanizati"

Puneti mana si faceti autostrada!

> V-am scos carbunele din Valea Jiului, v-am facut tractoare la Brasov, v-am facut vapoare la Constanta, v-am crescut porci la Timisoara si nu stiu ce naiba am facut pe la Cluj, dar e cert ca am ajuns si acolo. Sa nu poti sa traiesti la tine acasa, sa fii nevoit sa mergi sa muncesti pe doi lei la altii, pentru ca la tine nu se poate, sa speri ca te poti intoarce si, cand te intorci, sa nu mai stii cum sa fugi din nou.

acum 58 luni (21 May 2018)

> V-am scos carbunele din Valea Jiului, v-am facut tractoare la Brasov, v-am facut vapoare la Constanta, v-am crescut porci la Timisoara si nu stiu ce naiba am facut pe la Cluj, dar e cert ca am ajuns si acolo. Si asta, fara ca Stefan cel Mare sa stie ce e aia flota, tractor sau carbune. Si v-am dat si multe altele. Daca nu erau Creanga si Eminescu, habar nu aveati sa radeti si sa plangeti in acelasi timp. Sifilis lui Eminescu si pe Caragiale, care nu a gasit ceva mai bun decat sa o seduca de cateva ori pe Veronica Micle. E la mare moda familia traditionala, mosita de penticostalii ardeleni si adoptata de sudismul ortodox. Cuza si Codreanu, habar nu aveati de misticimsul ortodox si de exceptionalismul romanesc. Cand va plimbati uimiti prin Ardeal si va minunati de cum arata, nu uitati ca dementul de Ceausescu a inceput sa darame orasele incepand din Moldova. Sigur, a terminat nebunul cu Bucurestiul, dar se stie ca nici pe astia nu-i duce mult capul, ca altfel ar fi facut de mult autostrada in loc sa ne forteze sa actionam ca familia Borgia si sa ii otravim cu Firea. O merita, e ca si cum le-am fi dat Ebola si Zika in acelasi timp. Am sters la cur jumatate de Europa, v-am dat de mancare prin toate birturile, din Atena pana-n Barcelona, unde credeati voi ca mancati traditional cu cinspe euro. Si, la final, v-am salvat cand Ponta era cat pe ce sa fie presedinte. V-am luat neamtul de la Hermanstadt si vi l-am facut presedinte, desi noi aveam un judet intreg de nemteni. Am fost draguti si vi l-am pus pe al vostru si, daca nu ma credeti, vedeti rezultatele electorale de la alegerile din 2014. Si, ca veni vorba de diaspora, ea e toata moldoveneasca. Sa nu poti sa traiesti la tine acasa, sa fii nevoit sa mergi sa muncesti pe doi lei la altii, pentru ca la tine nu se poate, sa speri ca te poti intoarce si, cand te intorci, sa nu mai stii cum sa fugi din nou. Asa ca, bai, cand ai plecat din tara de scarba astora, ai invatat cum e sa fii moldovean. As vrea sa va aduc aminte ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro