Pufuleti cu aroma de fum si alte bazaconii! 38% din produsele analizate contin arome sintetice

Ingredientele regasite in compozitia sortimentelor de pufuleti analizate sunt urmatoarele: faina de porumb, malai grisat, gris din porumb, faina de cartofi, faina de orez, faina de grau, ulei de palmier, grasime vegetala de palmier total hidrogenata, ulei de floarea soarelui, ulei de rapita, zahar, sirop de glucoza, dextroza, maltodextrina, pesmet, patrunjel, busuioc, ceapa pudra, usturoi pudra, proteina vegetala hidrolizata, proteina din lapte, zer dulce praf, extract de zer, lapte praf degresat, lactoza, cascaval pudra, praf de branza, sare de masa, sare iodata, arahide, pasta de alune, rosii pudra, extract de drojdie, paprica, condimente, extract de rozmarin, piper alb si cayenne.Cu privire la ingredientele de mai sus, expertii APC au formulat urmatoarele concluzii: • La numai 22% din sortimentele analizate se mentioneaza continutul de faina de porumb, care variaza intre 57% si 71%. Arome sintetice pentru un gust fals In cele 32 de produse analizate s-au identificat 15 tipuri de aditivi alimentari, dar si arome artificiale, de pizza, de bacon, de ciuperci, de paprica sau de fum.

acum 32 luni (8 Mar 2017)

Ministerul Sanatatii interzice consumul de catre copii a produselor cu peste 300 kcal per unitatea de vanzare, cat au multe dintre pungile de malai expandat.

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat, in ultima decada a lunii februarie anul curent, 32 de sortimente de pufuleti fabricate/ distribuite de catre urmatorii producatori: Intersnack Poland, SC Intersnack Romania SRL, SC Matias SRL, SC Best Food Prod SRL, SC Star Foods E.M.

Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti ai APC, coordonati de catre conf.

Ingredientele regasite in compozitia sortimentelor de pufuleti analizate sunt urmatoarele: faina de porumb, malai grisat, gris din porumb, faina de cartofi, faina de orez, faina de grau, ulei de palmier, grasime vegetala de palmier total hidrogenata, ulei de floarea soarelui, ulei de rapita, zahar, sirop de glucoza, dextroza, maltodextrina, pesmet, patrunjel, busuioc, ceapa pudra, usturoi pudra, proteina vegetala hidrolizata, proteina din lapte, zer dulce praf, extract de zer, lapte praf degresat, lactoza, cascaval pudra, praf de branza, sare de masa, sare iodata, arahide, pasta de alune, rosii pudra, extract de drojdie, paprica, condimente, extract de rozmarin, piper alb si cayenne.Cu privire la ingredientele de mai sus, expertii APC au formulat urmatoarele concluzii:

• La numai 22% din sortimentele analizate se mentioneaza continutul de faina de porumb, care variaza intre 57% si 71%.

• La numai 9% din sortimente se mentioneaza continutul de ulei de floarea soarelui, care variaza intre 22% si 40%.

Arome sintetice pentru un gust fals

In cele 32 de produse analizate s-au identificat 15 tipuri de aditivi alimentari, dar si arome artificiale, de pizza, de bacon, de ciuperci, de paprica sau de fum.

• 22% din produse contin potentiatori de gust si aroma (monoglutamat de sodiu, 5-ribonucleotide disodice, inozinat disodic si guanilat disodic); 1563/2008 emis de Ministerul Sanata... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro