Puciul care urmeaza sau cum joaca Ponta mingea la joasa inaltime

Strategii premierului au inteles ca pentru a castiga partida cu Justitia au nevoie de timp, de rabdare si poate chiar de unele sacrificii. Cazuri noi sau vechi sunt folosite pentru a generaliza si a demonstra un singur lucru, ca cei mai multi magistrati, in special de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sunt incompetenti, rauvoitori si chiar manipulati de oameni politici. Puciul se tese in aceste saptamani la foc mic, prin cat mai multe legi care schimba regulile in domeniul anticoruptiei, pana la dizolvarea lor definitiva, prin punerea la adapost a parlamentarilor acuzati de coruptie si prin incercarile de intimidare a magistratilor facute chiar de prim-ministru.

acum 79 luni (3 Jun 2015)

Strategii premierului au inteles ca pentru a castiga partida cu Justitia au nevoie de timp, de rabdare si poate chiar de unele sacrificii. Nu se mai inghesuie ca in vara anului 2012 sa pregateasca un Blitzkrieg ca la carte sau o Marte Neagra ca in iarna lui 2013, cand parlamentarii PNL si PSD au votat in aceeasi zi o superimunitate care sa-i apere ca un scut de procurorii anticoruptie. Doar Victor Ponta, care nu mai are rabdare si nu se poate adecva strategiei, face galagie, avertizandu-ne ca urmeaza sa ne intoarcem de unde am plecat. Adica la sistemul oligarhic creat in ultimii 25 de ani, in care cateva zeci de familii detin puterea economica, politica, mediatica si dicteaza viitorul Romaniei doar in functie de propriile lor interese.

Recaderea in trecut se pregateste deocamdata la nivel propagandistic: la televiziunile de casa ale premierului Ponta&PSD se arata in fiecare zi cat de mult gresesc procurorii si judecatorii in cazuri simple, dar care afecteaza iremediabil vietile unor oameni obisnuiti. Cazuri noi sau vechi sunt folosite pentru a generaliza si a demonstra un singur lucru, ca cei mai multi magistrati, in special de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sunt incompetenti, rauvoitori si chiar manipulati de oameni politici. Cazul Mariana Rarinca, femeia care a fost achitata dupa ce a stat in arest preventiv sase luni intr-un proces cu sefa Inaltei Curti, este exemplul suprem pentru a arata ca e toxica increderea in Justitie si ca trebuie sa cada capetele celor care conduc DNA si ICCJ. Fireste ca oamenilor nu li se spune ca schimbarile dorite in Justitie de Ponta&PSD si televiziunile prietene le-ar da din nou liber politicienilor la trafic de influenta, afaceri cu statul, legalizand furtul la nivel inalt.

Ponta joaca mingea la joasa inaltime, incercand sa ne pacaleasca, sa ne faca sa credem ca Liviu Dragnea ar fi la fel de nevinovat ca Mariana Rarinca. Apoi, Ponta s-a implicat personal... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro