Publicatia satirica franceza Le Canard Enchaine a primit amenintari teroriste

Publicatia satirica franceza Le Canard Enchaine a primit amenintari teroriste

In editia de miercuri, Le Canard Enchaine - care are deviza "Libertatea presei va inceta sa mai fie folosita abia cand nu va mai fi necesara" - are pe prima pagina urmatorul mesaj: "Indemnul lui Cabu (Jean Cabut, unul dintre caricaturistii ucisi in atacul de la Charlie Hebdo - n.red.): ".

acum 68 luni (14 Jan 2015)

"In acest context, autoritatile au sporit masurile de supraveghere si a fost initiata o ancheta", anunta Le Canard Enchaine. In editia de miercuri, Le Canard Enchaine - care are deviza "Libertatea presei va inceta sa mai fie folosita abia cand nu va mai fi necesara" - are pe prima pagina urmatorul mesaj: "Indemnul lui Cabu (Jean Cabut, unul dintre caricaturistii ucisi in atacul de la Charlie Hebdo - n.red.): ". Printre victime s-au numarat directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro