Psihologul Aurora Liiceanu face o analiza psihosociologica a tranzitiei romanesti la Adevarul Live, de la ora 13.00

Psihologul Aurora Liiceanu face o analiza psihosociologica a tranzitiei romanesti la Adevarul Live, de la ora 13.00

Din cuprinsul cartii fac parte capitolele: De-ale tineretii valuri o Eroismul iubirii si dezastrul ei o Mamele: copiii nostri si copiii altora o Pasiuni nepermise, mirajul strainatatii o Iubitele si nevestele de straini o O copilarie oropsita naste ambitii mari o Femeia in trei etape: discretia schimbarii o Ce-si doreste o fata de la tara.

acum 87 luni (20 Mar 2015)

O incursiune psihosociologica fina in lumea urbana si rurala a Romaniei postdecembriste, marcata de convulsiile tranzitiei. Psihologiile romanilor", probleme in relatiile de cuplu sau la locul de munca, dificultati in educarea copiilor, conflicte cu vecinii... Romanii obisnuiti se confrunta cu numeroase probleme, si de cele mai multe ori isi spun fara rezerve povestea, fie in speranta ca vor primi o solutie, fie doar pentru a-si varsa oful. Aurora Liiceanu i-a ascultat atit pe bucuresteni, in cadrul unei emisiuni de tip hotline, cit si pe cei din mediul rural, la ei acasa, in satul Surani.

Subiecte tabu, obiceiuri, credinte si superstitii, toate se regasesc in povestile celor intervievati, pe care autoarea le analizeaza in incercarea de a clarifica modul in care oamenii de rind percep si se confrunta cu obstacolele vietii.

Din cuprinsul cartii fac parte capitolele: De-ale tineretii valuri o Eroismul iubirii si dezastrul ei o Mamele: copiii nostri si copiii altora o Pasiuni nepermise, mirajul strainatatii o Iubitele si nevestele de straini o O copilarie oropsita naste ambitii mari o Femeia in trei etape: discretia schimbarii o Ce-si doreste o fata de la tara. Aurora Liiceanu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti, in 1963. A fost pe rand psiholog la Institutul National de Criminologie; cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie "Constantin Radulescu-Motru", din cadrul Academiei Romane; membru fondator al Societatii de Antropologie Culturala din Romania. Nucsoara si rezistenta din munti", "Dincolo de bine, dincoace de rau. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro