Psiholog: "E o prostie sa spunem ca ne iubim copiii mai mult decat pe noi atunci cand nu ne iubim pe noi insine"
Psihologul clinician Gaspar Gyorgy, presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, membru in Colegiul Psihologilor din Romania si coordonator de programe ce privesc sanatatea relationala, s-a aflat ]n platoul Adevarul Live, unde a vorbit despre cum ne putem crea propriul laborator psihologic si care sunt resursele interioare cu ajutorul carora ne putem vindeca suferintele inradacinate in copilarie. Sunt numai cateva dintre subiectele pe care Gaspar Gyorgy le aprofundeaza in cartea "Copilul Invizibil", lansata la editura Curtea Veche Publishing, volum pe care l-a scris nu doar din perspectiva sa de psiholog clinician si psihoterapeut, ci face apel la situatiile de viata care l-au modelat, la practicile care l-au ajutat sa depaseasca momentele dificile si ofera, in acest sens, o serie de pasi esentiali care vin in sprijinul nu doar a parintilor de pretutindeni, ci a si a celor care pur si simple urmaresc in permanenta dezvoltarea lor interioara. Cel mai bine putem gestiona o experienta negativa daca ii dam sens, iar cartea reprezinta o dovada ca incerc sa ma apropii din ce in ce mai mult de propria persoana, demers de care ar trebui sa tina cont si alt oameni", a explicat Gaspar Gyorgy unul din motivele lansarii cartii sale.
Psihologul clinician Gaspar Gyorgy, presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, membru in Colegiul Psihologilor din Romania si coordonator de programe ce privesc sanatatea relationala, s-a aflat ]n platoul Adevarul Live, unde a vorbit despre cum ne putem crea propriul laborator psihologic si care sunt resursele interioare cu ajutorul carora ne putem vindeca suferintele inradacinate in copilarie.
Sunt numai cateva dintre subiectele pe care Gaspar Gyorgy le aprofundeaza in cartea "Copilul Invizibil", lansata la editura Curtea Veche Publishing, volum pe care l-a scris nu doar din perspectiva sa de psiholog clinician si psihoterapeut, ci face apel la situatiile de viata care l-au modelat, la practicile care l-au ajutat sa depaseasca momentele dificile si ofera, in acest sens, o serie de pasi esentiali care vin in sprijinul nu doar a parintilor de pretutindeni, ci a si a celor care pur si simple urmaresc in permanenta dezvoltarea lor interioara. Cred in faptul ca oricat de grea sau dificila ar fi experienta noastra de viata noi, toti, avem dreptul sa-i scriem finalul - asa cum este cel mai bine pentru noi. Pentru mine aceasta carte este despre frica de-a nu fi suficient de bun, despre teama ca trecutul ne determina prezentul si curajul de-a ne descoperi resursele interioare si a ne depasi conditia. Este despre cum putem transforma momentele dificile de viata in oportunitati de crestere si dobandire de merite. Este despre iubirea de sine, despre mindfulness si despre puterea relatiilor - instrumente psihologice pe care le folosesc atat ca om, cat si ca psihoterapeut dornic sa promoveze sanatatea relationala in Romania. In cultura romaneasca suntem obisnuiti sa ne exageram sau sa ne negam ranile din copilarie, dar ambele strategii sunt ineficiente si adesea transforma durerea in suferinta. Eu am facut parte, multa vreme, din a doua categorie, fiind tributar perfectionismului si invulnerabilitatii si traind cu i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro