Psiholog: "Daruindu-i copilului tableta sau telefon nu faceti decat sa-l izolati de viata reala". Ce sa-i oferim de 1 Iunie

Psiholog:

Specialistul este de parere ca accesul copiilor la Internet, de la cele mai fragede varste, poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje majore pentru dezvoltarea lor fizica si mentala. Specialistul este de parere ca internetul pe mobil poate distrage atentia acestora la scoala, iar efectele se pot rasfrange, atat asupra rezultatelor lor, cat si asupra gradului din ce in ce mai redus de a socializa fata in fata.

acum 54 luni (29 May 2015)

Psihologii spun ca se dezvolta o generatie crescuta pe Facebook si alimentata cu internetul.

In timp, copilul socializeaza tot mai greu in real, comunica tot mai putin cu parintii, devine introvertit", este de parere psihologul Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.

Specialistul este de parere ca accesul copiilor la Internet, de la cele mai fragede varste, poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje majore pentru dezvoltarea lor fizica si mentala.

Specialistul este de parere ca internetul pe mobil poate distrage atentia acestora la scoala, iar efectele se pot rasfrange, atat asupra rezultatelor lor, cat si asupra gradului din ce in ce mai redus de a socializa fata in fata.

Studiul european Net Children Go Mobile arata ca 57% dintre copiii romani cu varste intre 9 si 16 ani au contul setat public, chiar daca, oficial, Facebook interzice accesul lor, fata de alte tari europene, unde procentul este, in medie, de 27%.

Psihologul spune ca un copil are nevoie si de dragoste, dar si de autoritate. Trebuie sa il scoata la plimbari in aer liber, iar cadourile sa se faca in functie de varsta copilului.

"In etapele sale de crestere si dezvoltare, copilul este curios si entuziast.

Crescand, cresc si nevoile lui de a cunoaste, de a explora.

Ea recomanda parintilor sa faca din ziua copiilor o sarbatoare, alaturi de oameni veseli, in mijlocul naturii. "Cum ar fi daca am inlocui pistoalele, jucariile cu aspect de monstri si extraterestri cu jucarii cat mai aproape de natura umana, viu colorate?

Psihologul recomanda parintilor ca de ziua celor mici sa inlocuiasca mancarea de fast food cu un meniu viu colorat.

Ea are si de transmis un mesaj parintilor: "Va ganditi ca, daruindu-i tableta, telefon sau laptop copilului vostru nu faceti decat sa-l izolati de viata reala?

Va mai recomandam:

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro