Psihiatrul Florin Tudose a murit

Psihiatrul Florin Tudose, in varsta de 62 de ani, a murit, duminica dupa-amiaza, in urma unui infract, informeaza Mediafax. Pasionat de jurnalistica inca din anii studentiei, FLORIN TUDOSE are sute de articole publicate si zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audienta nationala.

acum 66 luni (13 Oct 2014)

Psihiatrul Florin Tudose, in varsta de 62 de ani, a murit, duminica dupa-amiaza, in urma unui infract, informeaza Mediafax.

Imediat a fost chemata o ambulanta, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, desi au efectuat manevre de resuscitare timp de cateva zeci de minute.

Potrivit medicilor, la fata locului a fost trimis si un echipaj SMURD de la Bucuresti, insa acesta a ajuns acolo cand psihiatrul era deja decedat.

Florin Tudose se afla in evidentele medicilor de mai multi ani cu afectiuni medicale, el suferind de hipertensiune arteriala.

Desi nu exista suspiciuni privind eventuala comitere a unor infractiuni, Inspectoratul de Politie Judetean Ialomita a deschis in acest caz dosar penal pentru moarte suspecta, potrivit prevederilor legale in astfel de situatii.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13, 20 sa intervina in cazul unei persoane cazute la pamant in localitatea Cosereni, o ambulanta ajungand la locul respectiv in aproximativ trei minute, barbatul fiind in stop cardio-respirator. Dupa cateva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Florin Tudose era seful Clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), profesor universitar si doctor in stiinte medicale. FLORIN TUDOSE a publicat singur sau in colaborare peste 30 de carti de specialitate si aproape 200 de articole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum in psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame ratacitoare (2005), Psihiatrie in practica medicala (2007), Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013), potrivit Realitatea TV.

Pasionat de jurnalistica inca din anii studentiei, FLORIN TUDOSE are sute de articole publicate si zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audienta nationala. Vol... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro