Psihiatrul care trateaza bolnavi psihic in stare grava cu muzica. Ce piesa a formatiei Deep Purple face minuni pentru psihic

Psihiatrul care trateaza bolnavi psihic in stare grava cu muzica. Ce piesa a formatiei Deep Purple face minuni pentru psihic

Numai ca in functie de anumite componente de armonie, de contrapunct, care sunt elemente de arhitectura, poate sa fie folosita in scop de tratament. Am avut surpriza extraordinar de placuta sa vad pacienti cu schizofrenie care altfel erau stane de piatra, nu rezonau la nimic, mimica lor nu mai spunea mare lucru, privirea la fel, nu puteau sa planga, nu puteau sa rada, ca in momentul in care ascultau o astfel de muzica vedeam cum fata lor se schimba, se umanizeaza, traiau muzica si incepeau sa lacrimeze. Muzica in ultima instanta nu are nevoie de absolut nimic, de nicio alta forma artisitca, nici de cuvant, de nimic.

acum 44 luni (23 Jan 2018)

Medicul a facut o serie de experimente in timpul realizarii doctoratului si a observat cum persoanele diagnosticate cu schizofrenie au reactionat pozitiv la auzul muzicii religioase. In plus, cu ajutorul unui anumit tip de muzica, extrem de ritmata, pacientii cu oligofrenie, carora le este imposibil sa comunice cu exteriorul si sa inteleaga ceea ce li se comunica, au putut fi disciplinati cu marsuri militare.

Medicul Adrian Capsuna sutine ca meloterapia are indicatii atat in afectiunile psihicului, de la depresii si obsesii pana la tulburari de personalitate si chiar intarzieri mintale, dar si in afectiuni ale organelor interne. Hipertensiunea, sustine medicul Capsuna, poate fi vindecata prin muzica si chiar o banala durere de dinti.

"Muzica ce se foloseste in terapie nu este diferita de muzica pe care o ascultam noi in general. Numai ca in functie de anumite componente de armonie, de contrapunct, care sunt elemente de arhitectura, poate sa fie folosita in scop de tratament. Uneori sunt atat de putin dezvoltati incat nu ai canale de comunicare cu ei, nu inteleg ce le spui, atunci poti sa-i disciplinezi, sa le faci un indreptar in viata de zi cu zi folosind marsurile, iar reactia lor este una afavorabila. Daca pana atunci este dezordonat si n-ai cum sa te intelegi cu el, ii pui un mars si el incepe sa inteleaga prin muzica ce vrei tu de la el.

Tu ii spui fa aia, dar pe fondul muzical, pentru ca ii si faci ordine in procesele lui haotice, in atentia lui, in capacitatea de a se fixa asupra mimicii tale, asupra gesticii tale (...). Printre simptomele de baza ale schizofreniei se afla tocirea afectiva, adica omul se raceste, nu mai vibreaza, nu mai are emotii, nu mai are sentimete, se abrutizeaza, nu mai are sensibilitate, emotivitate.

Am avut surpriza extraordinar de placuta sa vad pacienti cu schizofrenie care altfel erau stane de piatra, nu rezonau la nimic, mimica lor nu mai s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro