Pseudocerealele, micile bombe de nutrienti si vitamine. Care sunt beneficiile acestor superalimente
Un plus de energie cu amaranth Amarantul castiga tot mai multa popularitate in randul adeptilor traiului sanatos, avand un continut nutritiv remarcabil: este mai bogat in calciu, fier ori fosfor decat majoritatea legumelor, asigura un aport considerabil de proteine si abunda in calciu, fosfor, potasiu si fibre. Hrisca, aroma si beneficii Cu un gust aromat, hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.
Pseudocerealele sunt plante cu frunze bogate, a caror tulpina nu este paioasa si ale caror semintele nu cresc in spice, precum la cereale. Hrisca, meiul, quinoa si amarantul sunt doar cateva dintre pseudocerealele despre care nutritionistii sustin ca abunda in proteine, vitamine, minerale, fibre si aminoacizi esentiale.
O particularitate a acestora este ca, inainte de a fi preparate, trebuie tinute cateva ore sau chiar peste noapte, la fermentat, intr-un vas cu apa calduta, in care am adaugat putin iaurt, zeama de lamaie sau otet. In felul acesta, antinutrientii sunt anihilati, iar alimentul devine unul valoros, usor de digerat si de absorbit. O sursa excelenta de vitamine B, minerale, fier, calciu, cupru, mangaz, magneziu sau potasiu, quinoa poate fi consumata atat la micul dejun, cat si ca fel principal sau gustare, in combinatie cu fructe ori legume, in briose ori clatite sau ca budinca. Potrivit studiilor, consumul de quinoa reduce apetitul, amelioreaza oboseala si balonarea, ajuta la detoxifierea organismului, previne degradarea oaselose si scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, hipertensiune sau cancer de colon.
Un plus de energie cu amaranth
Amarantul castiga tot mai multa popularitate in randul adeptilor traiului sanatos, avand un continut nutritiv remarcabil: este mai bogat in calciu, fier ori fosfor decat majoritatea legumelor, asigura un aport considerabil de proteine si abunda in calciu, fosfor, potasiu si fibre. Inclus in meniu, ne scapa de grija unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala ori diabetul si ne asigura mai multa energie si o imunitate crescuta.
Hrisca, aroma si beneficii
Cu un gust aromat, hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier. Introdus in alimentatie, acesta constituie o sursa excelenta de fier, fibre si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro