PSD, tezele de la Sinaia: cum a ajuns Ponta "ghiocelul de soi rau" plantat de Nastase in partid

Social-democratii din toata tara s-au reunit in weekend, la Sinaia, in cadrul Comitetului Executiv National, pentru a cauta masuri de recredibilizare a partidului, dupa esecul de la prezidentiale.Strategia de imagine, gandita si prezentata de Victor Ponta, vizeaza problemele penale, atat de intalnite in PSD. Oprea: UNPR sustine total un guvern condus de Ponta ca prim-ministru si presedinte al PSD Aflat sambata la Sinaia, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat presei ca nu a discutat cu liderii PNL despre o eventuala sustinere a unei motiuni de cenzura de catre parlamentarii UNPR si ca partidul pe care il conduce sustine "total" un guvern condus de Victor Ponta ca premier si presedinte al PSD.

acum 112 luni (2 Feb 2015)

Social-democratii din toata tara s-au reunit in weekend, la Sinaia, in cadrul Comitetului Executiv National, pentru a cauta masuri de recredibilizare a partidului, dupa esecul de la prezidentiale.Strategia de imagine, gandita si prezentata de Victor Ponta, vizeaza problemele penale, atat de intalnite in PSD. Astfel, premierul a propus modificarea statutului, in sensul in care sa se precizeze clar ca membrii de partid cercetati penal sa fie suspendati, iar cei condamnati sa fie automat exclusi din partid. Surse din PSD au declarat pentru "Adevarul" ca baronii de Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, ambii cu procese pe rol, au criticat vehement propunerea lui Ponta, sustinand ca "nu e normal sa te ridice procurorii de pe strada si sa te duca cu duba la DNA". "Eu cred ca daca merg cu o propunere la Consiliul National si majoritatea colegilor nu sunt de acord cu mine, vine altcineva, pentru ca nu pot sa spun ca nu am dreptate, dar mergem mai departe", a spus Ponta, amenintand cu demisia.

Nastase, inlocuit

Consiliul National va fi marcat si de un alt eveniment-simbol: inlaturarea oficiala a lui Adrian Nastase din fruntea partidului. Apoi, pe timpul detentiei, dar si dupa eliberare, Victor Ponta n-a vrut sa organizeze alegeri pentru a vota un nou presedinte, ca o recunoastere morala fata de fostul sau maestru. Am discutat cu domnul Nastase si chiar domnia-sa mi-a spus ca a inteles gestul normal al nostru, de respect pentru ceea ce a facut ca presedinte al PSD si ca prim-minsitru, insa in momentul acesta, ca organizare, nu doar functia de presedinte al Consiliului, ci si activitatea departamentelor trebuie repornita pentru ca se simte lipsa", a spus Victor Ponta, la Sinaia. Mi-e teama insa ca unii dintre ei nu se vor prinde, iar altii s-ar putea sa fie dintr-un soi rau", a scris Nastase, imediat dupa ce Ponta, omul pe care l-a "plantat" in fruntea TSD la inceputul anilor 2000, l-a radiat din conducerea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro