PSD, strans unit in jurul lui Dragnea

Prima intalnire a conducerii PSD de dupa condamnarea lui Liviu Dragnea a confirmat faptul ca social-democratii nu au avut nici cea mai mica intentie de a-l sanctiona, pe linie de partid, pe baronul de Teleorman. In acest fel, cand zeci de lideri locali, plus parlamentari, plus ministri se vor intrece in declaratii de sustinere pentru Dragnea, se va accentua public ideea ca nu sunt razlete vocile care-l apara pe fostul vicepremier, ci, din contra, tot poporul pesedist crede ca acesta este nevinovat si ca trebuie sa-si pastreze pozitia si influenta in partid. Refrenul "Dragnea nu a comis vreo fapta de coruptie" a fost fredonat, de altfel, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, de zeci de lideri locali, brusc motivati sa iasa pe toate canalele media posibile in apararea fostului sef de la Ministerul Dezvoltarii.

acum 91 luni (19 May 2015)

Prima intalnire a conducerii PSD de dupa condamnarea lui Liviu Dragnea a confirmat faptul ca social-democratii nu au avut nici cea mai mica intentie de a-l sanctiona, pe linie de partid, pe baronul de Teleorman. Nu doar ca liderii nu au luat act de demisia acestuia, dar s-au intrecut in a sustine ca este nevinovat si ca oricum nu se poate vorbi de coruptie.

Sedinta Biroului Permanent National al PSD, programata ieri dimineata, nici macar nu a avut loc, scutindu-l astfel pe Dragnea de ocazia depunerii oficiale a mandatului. In acest fel, cand zeci de lideri locali, plus parlamentari, plus ministri se vor intrece in declaratii de sustinere pentru Dragnea, se va accentua public ideea ca nu sunt razlete vocile care-l apara pe fostul vicepremier, ci, din contra, tot poporul pesedist crede ca acesta este nevinovat si ca trebuie sa-si pastreze pozitia si influenta in partid.

Pe de alta parte, nici nu se poate pune problema sa i se aplice lui Liviu Dragnea sanctiunile prevazute de rezolutia adoptata pe 20 martie de Consiliul National.

Cum sfideaza PSD legea, DNA si ICCJ

"Aici nu discutam despre o tema de coruptie in nici un caz si i-am spus cu totii lui Dragnea ca nu suntem de acord sa discutam despre o eventuala autosuspendare, demisie, demitere", a subliniat, ieri, vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu. La randul sau, intrebat despre aplicarea Rezolutiei "Integritate si responsabilitate politica", premierul Victor Ponta a raspuns, iritat: "Cred ca stiti sa cititi limba romana si stiti ca acea decizie se refera la fapte de coruptie". Refrenul "Dragnea nu a comis vreo fapta de coruptie" a fost fredonat, de altfel, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, de zeci de lideri locali, brusc motivati sa iasa pe toate canalele media posibile in apararea fostului sef de la Ministerul Dezvoltarii. Pe langa faptul ca dosarul lui Dragnea a fost instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (institutie infiintata tocmai pentru combaterea corup... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro