PSD si ALDE s-au facut scut in fata Justitiei pentru salvarea lui Bejinariu

PSD si ALDE s-au facut scut in fata Justitiei pentru salvarea lui Bejinariu

Deputatii au respins cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a parlamentarului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de procurori ca in perioada 2003-2004, cand era ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi savarsit infractiunea de abuz in serviciu. Eu sunt un om corect, de buna credinta, si tot ceea ce am facut in activitatea mea a fost insotit de grija si determinarea de a face bine, de a proceda onest si legal", a spus deputatul.

acum 81 luni (30 May 2017)

Deputatii au respins cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a parlamentarului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de procurori ca in perioada 2003-2004, cand era ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi savarsit infractiunea de abuz in serviciu. "Asta s-a cerut (incuviintarea urmaririi penale in cazul lui Eugen Bejinariu - n.r.) si asta este rezultatul votului", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, autorul Ordonantei de urgenta 13 prin care era modificata legislatia penala.

Cum i-a convins deputatul PSD pe colegi sa-l salveze

Eugen Bejinariu si-a sustinut nevinovatia de la tribuna Camerei Deputatilor, afirmand ca incheierea contractului privind licentele Microsoft s-a facut prin Hotarare de Guvern, pe care el era obligat, ca ministru, sa o semneze. "Dupa aprobarea contractului, dupa avizele de legalitate, dupa 13 ani, se invoca un posibil abuz in serviciu, legat strict de adoptarea acestui contract prin act normativ al Guvernului. Eu sunt un om corect, de buna credinta, si tot ceea ce am facut in activitatea mea a fost insotit de grija si determinarea de a face bine, de a proceda onest si legal", a spus deputatul. Bejinariu a explicat ca acuzatiile sunt "complet nefondate" si le "respinge categoric", pentru ca acel contract a fost incheiat intre Guvern si Microsoft Irlanda, semnatura sa fiind in numele Guvernului si acordata in baza unui mandat imperativ, prin Hotarare de Guvern.

Dragnea: Am votat "pentru"

Pe de alta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca el a votat "pentru" incuviintare. "Le-am cerut colegilor mei sa voteze in conformitate cu legea, probabil ca au ascultat argumente si dintr-o parte si din alta si observand numarul masiv de voturi , au votat de la toate partidele in sensul asta. E un vot total secret si, cand e vorba de persoane, deputatii si senatorii au cu totul si cu totul alt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro