PSD SI ALDE, aspiratoare de candidati penali. Dragnea si Tariceanu fenteaza criteriile de integritate

Cu dispensa de la Dragnea, a fost incalcat Codul de Etica al PSD, care prevede ca membrii de partid pusi sub control judiciar nu vor beneficia de sustinere pentru ocuparea unor functii.

acum 46 luni (6 Oct 2016)

Fostul premier Ponta va deschide lista PSD Gorj pentru Camera Deputatilor, fara vreun vot al conducerii de partid. Cu dispensa de la Dragnea, a fost incalcat Codul de Etica al PSD, care prevede ca membrii de partid pusi sub control judiciar nu vor beneficia de sustinere pentru ocuparea unor functii.

Dragnea a anticipat si candidatura sa, desi este condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii Referendumului din 2012. Sanctiunile (suspendare, retragerea sprijinului politic, excludere) pentru fapte de coruptie pot fi decise de Biroul Permanent National pe baza unei propuneri cu caracter consultativ a Comisiei de Etica, for condus de Florin Iordache (care a dirijat operatiunile din "Martea Neagra").

Nu e de mirare ca niciun om cu probleme nu a fost oprit din drumul spre viitorul Legislativ.

Se vor afla pe liste si personaje a caror urmarire penala a fost blocata de Parlament. Titus Corlatean, fost ministru de Externe, va candida pe listele PSD Dambovita pentru Senat. Senatorii au respins cererea de urmarire, Corlatean fiind acuzat de abuz in serviciu in dosarul votului din diaspora, in 2014.

Articolul integral poate fi citit in editia de joi a ziarului "Romania Libera", disponibila la toate punctele de difuzare a presei din tara. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro