PSD schimba legea ca sa decapiteaze inca o institutie. Chiritoiu, la un pas de a fi demis. PNL riposteaza: "PSD vrea cu orice chip sa-si instaleze un lacheu"
Amendamentul adoptat este depus la proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei si, potrivit acestuia, "presedintele trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, in care a facut dovada inaltei sale competente profesionale si manageriale." De asemenea, au fost introduse o serie de reglementari care fac din Consiliul Concurentei in ansamblul sau o structura decorativa, iar viitorul presedinte al Consiliului Concurentei va fi cel care va taia si spanzura cu ghilimelele de rigoare, in sensul in care va avea puteri discretionare care la ora asta sunt la indemana plenului consliului", a continuat el.
Amendamentul adoptat este depus la proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei si, potrivit acestuia, "presedintele trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, in care a facut dovada inaltei sale competente profesionale si manageriale."
De asemenea, un alt amendament adoptat la proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei prevede ca "membrii Consiliului Concurentei sunt numiti prin decret de catre presedintele Romaniei, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor doua Camere".
In forma actuala a legii, numirea membrilor Plenului Consiliului Concurentei se realizeaza de catre Presedintele Romaniei, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, cu avizul Guvernului si dupa audierea candidatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului.
"In Comisia juridica s-a discutat din nou modificare a legii Concurentei in sensul in care PSD-ul doreste cu orice chip sa puna mana pe Consiliul Concurentei, pentru a-si instala probabil la conducerea acestei institutii fundamentale pentru garanzarea unei piete libere in Romania un lacheu. S-a procedat la discutarea unui proiect de lege care a venit de la Senat alterat, modificat cu pixul, tot la Comisia juridica se afla un alt proiect de lege in care Camera Deputatilor este Camera decizionala. Si am ridicat in cadrul sedintei problema competentei Camerelor, in sensul in care nici acum cei de la PSD nu s-au hotarat daca Senatul este Camera care trebuie sa adopte decizia in aceasta materie a concurentei sau Camera Deputatilor", a spus Gabriel Andronache.
"Pana la urma s-a discutat acest proiect de lege, au fost incluse modificari care se refera la vechimea pe care trebuie sa o aiba in domeniu presedintele Consiliului Concurentei. De asemenea, au fos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro