PSD pregateste contraatacul la referendumul lui Iohannis. "Familia traditionala" se lupta cu Justitia

"Este un fel de a-i spune presedintelui ca daca va insista cu Referendumul inutil pe tema Justitiei, care costa si o gramada de bani, vom organiza si noi imediat Referendumul pe tema familiei traditionale", a declarat un vicepresedinte PSD pentru "Adevarul", idei expuse in trecut si de presedintele PSD, Liviu Dragnea. Daca oamenii vor iesi in numar mare la vot, Iohannis va putea folosi ulterior rezultatul Referendumului ca grila de integritate pentru viitoarele numiri politice, fie ca vorbim de ministri sau chiar de prim-ministri.

acum 87 luni (27 Feb 2017)

Serban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a initiat, la finalul saptamanii trecute, un proiect de completare a Legii referendumului. Demersul nu se aplica oricarui tip de referendum, ci, in mod specific, doar referendumului de revizuire a Constitutiei. Spre exemplu, se mai pot organiza referendumuri pentru demiterea presedintelui, demiterea unui primar sau pe alte teme de interes national, la cererea presedintelui.

Completarile propuse de PSD ridica semne de intrebare prin redundanta lor. Spre exemplu, Legea fundamentala specifica faptul ca Guvernul trebuie sa organizeze un referendum de revizuire a Constitutiei "in cel mult 30 de zile" de la decizia Parlamentului. "Cetatenii Romaniei sunt chemati sa-si exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei in ultima duminica a perioadei de 30 de zile prevazuta la art. 3) din Constitutia Romaniei, calculata de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei", expliciteaza proiectul initiat de Serban Nicolae.

Numai ca PSD a venit atunci cu acea gaselnita organizatorica tocmai ca revizuirea Constitutiei sa nu se transforme intr-un esec, in conditiile in care era nevoie de o prezenta la urne de 50% plus 1 pentru validarea referendumului. Insa, intre timp, tot PSD a coborat pragul de prezenta de la 50% la 30%, deci viitorul referendum se va organiza cel mai probabil intr-o singura zi, duminica, atunci cand romanii ies, in mod traditional, la urne. "Este un fel de a-i spune presedintelui ca daca va insista cu Referendumul inutil pe tema Justitiei, care costa si o gramada de bani, vom organiza si noi imediat Referendumul pe tema familiei traditionale", a declarat un vicepresedinte PSD pentru "Adevarul", idei expuse in trecut si de presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Chiar si Serban Nicolae pomeneste, in expunerea de motive, de initiativa cetateneasca pe tema familiei. "A fost elaborat prezentul proiect d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro